Mercedes domineert ook VT2 Grand Prix van Rusland

door Coen Versteeg
M279495

Valtteri Bottas heeft de snelste tijd genoteerd tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Rusland. Hij was 44 duizendsten sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Pierre Gasly completeerde de top drie op ruim twee tienden achterstand van beide Mercedessen. Max Verstappen kwam niet verder dan P6, maar hij start sowieso achteraan op zondag door het vervangen van zijn motor. 

-liveblog gesloten-

Het verslag van de tweede vrije training verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 15:00

De tweede vrije training zit erop! Gasly sluit een goede training af zonder voorvleugel, maar met een derde plek. Gasly gaat te hard over de kerbs in bocht 2, waardoor hij zijn voorvleugel verliest. Mercedes was net zoals de eerste vrije training de dominante factor met een ruime voorsprong op de rest van het veld. Morgen staan VT3 en de kwalificatie op het programma en beide sessies zijn ook dan weer live te volgen op Grand Prix Radio. Bedankt voor het volgen van het liveblog en tot dan!

Update 14:53

"Het is onmogelijk om met mijn topsnelheid in te halen", roept Verstappen op de boordradio. De Nederlander zit vast achter een Williams, maar komt er niet voorbij.

Alle coureurs zijn op de baan om nog hun laatste droge rondjes te rijden in een vrije training. Morgen lijkt de derde vrije training namelijk letterlijk in het water te vallen. Niemand is bezig om zijn tijd te verbeteren, want de coureurs zijn nu bezig met de long runs.

Update 14:44

Het puin is opgeruimd en de sessie is herstart! De coureurs hebben nu nog zestien minuten om de nodige meters te rijden.

Update 14:40

Tussenstand met nog twintig minuten op de klok:

 1. Bottas (1:33.593)
 2. Hamilton
 3. Gasly
 4. Norris
 5. Ocon
 6. Verstappen
 7. Sainz
 8. Alonso
 9. Vettel
 10. Leclerc
 11. Pérez
 12. Räikkönen
 13. Russell
 14. Giovinazzi
 15. Stroll
 16. Latifi
 17. Tsunoda
 18. Mazepin
 19. Ricciardo
 20. Schumacher

Update 14:38

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:35

Crash van Giovinazzi en code rood! De Italiaan verliest de auto op de kerbstones en gaat achteruit de muur in. De hele achterkant van Giovinazzi is kapot en ook een deel van muur is kapot. Hij verliest op dezelfde plek de auto als Charles Leclerc een aantal rondes geleden deed, maar hij wist hem wel uit de muur te houden. De sessie is nu gestopt, maar de tijd tikt wel gewoon door.

Update 14:30

Ricciardo is buiten! Goed werk van het team van McLaren, waardoor Ricciardo de verloren tijd kan inhalen.

Update 14:26

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:25

Mercedes is flink aan het stampen. Bottas zet de snelste tijd neer en is ruim een halve seconde sneller dan Norris. Lewis Hamilton is net iets langzamer dan zijn teamgenoot, maar dat gat is maar 44 duizendsten. Max Verstappen heeft voorlopig de vierde tijd genoteerd. Hij is een seconde langzamer dan Valtteri Bottas.

Update 14:20

Max Verstappen start achteraan tijdens de Grand Prix van Rusland! De Nederlander had al drie plaatsen gridstraf voor het incident met Lewis Hamilton op Monza en wisselt nu zijn motor. Omdat het de vierde motor van het seizoen is voor Verstappen, krijgt hij ook daarvoor een gridstraf en moet hij op zondag starten vanaf P20.

Update 14:10

Charles Leclerc zet voorlopig de snelste tijd neer. Hij is ruim drie tienden sneller dan Valtteri Bottas, maar Leclerc rijdt op de softs terwijl Bottas zijn tijd op de mediumband heeft genoteerd. Hamilton, Pérez en Verstappen completeren de top vijf. Alle drie hebben ook hun tijd neergezet op de mediums.

Update 14:05

Bijna alle coureurs zijn op de baan. Alleen beide coureurs van Williams en Daniel Ricciardo staan nog binnen. Net kwam het nieuws binnen dat Ricciardo van motor gaat wisselen. Dat heeft geen invloed in de vorm van een gridstraf voor Ricciardo, omdat hij binnen de toegestane aantal motoren wisselt.

Update 14:00

De lichten staan op groen en de training is onderweg! Vlak voor de start sprak Red Bull met de FIA over de kwalificatie. De vraag van Red Bull was of er al nieuws was over de kwalificatie van morgen. Wedstrijdleider Michael Masi antwoordde dat de intentie is om sowieso te kwalificeren. Ook als het eventueel later op de middag moet.

Update 13:58

Ook dit weekend zijn er weer tracklimits. Deze week liggen ze in bocht 2. Als een coureur doorschiet in die bocht, moet hij langs de bordjes weer de baan op.

Update 13:55

Het lijkt droog te blijven tijdens de tweede vrije training. Ook tijdens de eerste vrije training was het droog, maar eerder deze week was het flink nat in Sotsji. Ook voor morgen wordt er regen verwacht. Uit voorzorg is de eerste Formule 3 race, die morgenochtend gepland stond, naar vanmiddag verschoven.

Update 13:50

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 13:47

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Rusland. In deze liveblog houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle gebeurtenissen tijdens de tweede vrije training!

door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden