Max Verstappen ruim snelste in VT3 GP van Frankrijk

door Tim Koenders
Max Verstappen Red Bull Racing Frankrijk

Max Verstappen was met een 1:32.272 de snelste tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. Carlos Sainz was ruim drie tienden langzamer maar de Spanjaard weet dat hij de race achteraan moet starten. Charles Leclerc was zes tienden langzamer dan de Nederlander en eindigde als derde.

-Liveblog gesloten-

Update 14:08

De volledige uitslag van de derde vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk:

Update 14:06

Het verslag van VT3 voor de Grand Prix van Frankrijk verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 14:01

Max Verstappen behoudt de snelste tijd en sluit de derde vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk als snelste af. Carlos Sainz kwam ruim drie tienden tekort. Charles Lecerc sluit de derde vrije training af als derde ruim zes tienden achter Verstappen.

Update 13:55

Lance Stroll klaagt over de boordradio dat de auto vreselijk aanvoelt. Dit kan kloppen, de Canadees staat op de negentiende plaats voor zijn teamgenoot die laatste staat.

Update 13:53

Een paar minuten later staat Verstappen weer eerste. Met twee paarse sectoren is hij drie en een halve tiende sneller dan de rest van het veld.

Update 13:50

Carlos Sainz neemt de snelste tijd over van Verstappen. Op bijna hetzelfde moment gaat Verstappen voor het eerst vandaag op de zachte band naar buiten. 

Update 13:45

Williams hoopte in Frankrijk de eerder meegenomen upgrades goed te kunnen testen. Voorlopig ziet het er goed uit. Albon heeft de zevende tijd op zijn naam staan, Latifi staat tiende met nog een kwartier op de klok.

Update 13:42

Terwijl Verstappen met een langere run bezig is zijn de mannen van Ferrari er voor gaan zitten. Toch komen ze op een zachtere band nog niet aan de snelste tijd van Verstappen.

Update 13:40 

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 13:38

Lewis Hamilton sluit aan bij de kop van het veld. De zevenvoudig wereldkampioen neemt de derde plaats van Sergio Pérez over.

Update 13:30

Halverwege de derde vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk heeft Verstappen de snelste tijd op zijn naam staan. De Nederlander heeft vier tienden voorsprong op Sainz en bijna vijf tienden op zijn teamgenoot. Charles Leclerc staat slechts elfde maar de Monegask reed al zijn ronden op de harde band.

Update 13:25

BREAKING: Het werd al verwacht maar zojuist is officieel naar buiten gebracht dat Carlos Sainz nog meer onderdelen vervangen heeft. In plaats van de tien plaatsen gridstraf die hij eerst zou hebben start de Spanjaard nu achteraan. Ook Kevin Magnussen krijgt een gridstraf, ook hij staat op de laatste rij.

Update 13:23

Charles Leclerc spint in zijn Ferrari. Gelukkig voor de Monegask is er genoeg ruimte op Paul Ricard, hij kan zonder schade aan zijn auto verder.

Update 13:22

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 13:19

De eerste ronde van Carlos Sainz was nog niet goed genoeg. De Spanjaard staat vier tienden achter Verstappen, de Nederlander zette zijn tijd op de gele medium band neer.

Update 13:17

De mannen van Ferrari komen naar buiten voor de eerste rondes. Carlos Sainz rijdt op de zachte band terwijl Chalres Leclerc op de harde band rijdt. 

Update 13:10

Na tien minuten in de training staat ongeveer de helft van het veld nog binnen.

Update 13:04

Red Bull blijft vaak tijdens de derde vrije training lang binnen. In Frankrijk is dit niet het geval. Sergio Pérez was als eerste op het asfalt en ook Max Verstappen is momenteel buiten.

Update 13:00

De derde vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk is officieel van start gegaan.

 

Update 12:52

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 12:45

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op Paul Ricard.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden