Mercedes snelste in VT3, problemen met achtervleugel Verstappen

door Jacobine van den Berg
Valtteri-Bottas-mercedes-qatar

Max Verstappen heeft een problematische slottraining voor de Grand Prix van Qatar achter de rug. De leider in de WK-stand had veel problemen aan zijn achtervleugel en reed slechts tien ronden. De Mercedessen van Valtteri Bottas en Verstappens titelrivaal Lewis Hamilton bleken sneller.

- Liveblog gesloten -

Het verslag van de derde vrije training door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 13:00

De geblokte vlag is gevallen, en daarmee komt de derde vrije training in Qatar ten einde! Mercedes was erg sterk in de derde vrije training voor de Grand Prix van Qatar. Valtteri Bottas is het snelst, voor teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen staat een grote tijd in de garage met problemen van zijn achtervleugel. De Nederlander klokt in de slotfase nog wel de derde tijd. Vanmiddag om 15:00 uur staat de kwalificatie gepland en ook die is live te volgen bij Grand Prix Radio. Graag ook tot dan!

De volledige uitslag:

Update 12:58

Verstappen heeft geen last van de gespinde Schumacher en weet zijn tijd te verbeteren tot 1:22.651. Daarmee keert de Red Bull-coureur terug op de derde plek en staat nu voor zijn teamgenoot.

Update 12:54

Met nog 6 minuten te gaan komt Verstappen dan eindelijk weer op de baan na veel gesleutel aan zijn achtervleugel. De problemen lijken vooralsnog verholpen. Hij komt de baan op met softs. Wat kan hij laten zien? Ondertussen is er een gele vlag na een spin van Mick Schumacher. Hij weet zijn auto wel uit het grind te houden.

Update 12:53

Met nog minder dan 10 minuten voor de boeg is dit de huidige top 5:

  1. Bottas
  2. Hamilton
  3. Pérez
  4. Verstappen
  5. Sainz

Update 12:51

Pérez is op zijn nieuwe banden naar de derde positie geklommen op ruim twee tienden van Bottas. Hamilton is intussen nog de snelste. Verstappen momenteel nog in zijn garagebox.

Update 12:48

Er is een korte gele vlag situatie nadat Charles Leclerc in bocht 3 van de baan is gegaan. Hij kon gelukkig snel weer door zonder schade.

Update 12:46

Steeds meer coureurs komen terug op de baan om aan de kwalificatierondes te beginnen. Nog minder dan een kwartier te gaan!

Update 12:43

Sainz en Norris zijn nu de enige op de baan en Bottas en Ricciardo zijn bezig met hun out-laps. De Nederlander staat momenteel in de garage vanwege een klapperende achtervleugel eerder in de sessie. Bottas en Hamilton zetten Verstappen wederom op achterstand. De Nederlander mist ongeveer vier tienden ten opzichte van de Mercedes-coureurs, al wordt er wel gezegd dat Verstappen zijn meest recente ronde op een oudere zachte bandenset reed wat dat wel zou kunnen verklaren.

Update: 12:34

Met nog minder dan een halfuur te gaan is dit momenteel de top 5:

  1. Bottas
  2. Hamilton
  3. Verstappen
  4. Leclerc
  5. Gasly

Update: 12:30

Verstappen rijdt een 1:23.121 en zet nu de snelste tijd neer, hij is daarmee 0.031s sneller dan zijn titelrivaal! Zijn achtervleugel lijkt alleen nog niet stabiel.

Update: 12:28

Verstappen is nu eindelijk op de baan! Ondertussen is Hamilton weer de snelste met 1:23.152.

Update: 12:26

Hamilton is weer bezig met een out-lap. Hij rijdt dit weekend in Qatar met een speciale helm met daarop de regenboogvlag. De zevenvoudig wereldkampioen vraagt daarmee extra aandacht voor de strijd voor gelijkheid en maakt een duidelijk statement.

Update: 12:24

Pérez zijn tijd is afgenomen nadat hij bezig was met een goede ronde maar in de derde sector te wijd ging. Fernando Alonso is nu de snelste en reed een 1:23.904 op de mediums, hij staat daarmee boven Hamilton.

Update: 12:20

De beide Mercedessen zijn nu één en twee! Bottas reed een ronde van 1:24.019 en Hamilton is nu de snelste met een ronde van 1:23:950, 0.069s sneller dan Bottas.

Update 12:18

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

Update: 12:16

Norris is ook buiten en rijdt op softs. Ondertussen heeft Ocon net zijn eerste ronde op mediums gedaan en reed een 1:24.864, hij zet daarmee de snelste tijd neer. De beide Mercedessen gaan ook naar buiten. Het is nog wachten op Max Verstappen tot we meer gaan weten over hoe het ervoor staat bij de titelconcurrenten.

Update: 12:13

We zien dat ze bij het team van Red Bull nog druk bezig zijn met de achtervleugel van de auto van Max Verstappen.

Update: 12:09

Losail International Circuit is een circuit die de meeste teams en coureurs niet kenden toen ze hier aankwamen. Gister tijdens de eerste twee vrije trainingen was het dus heel belangrijk om zoveel mogelijk data te verzamelen en snel de juiste setup te vinden! De GP2 heeft er in het verleden gereden en in die klasse wist Sergio Pérez ooit een race te winnen, zou hij misschien voor een verrassing kunnen zorgen dit weekend?

Update 12:06

De sessie is weer van start gegaan, Mick Schumacher is tot nu toe de enige op de baan.

Update 12:04

Bij het uitgaan van de pitstraat wordt Nikita Mazepin gevraagd om direct zijn auto stil te zetten. Een gele vlag volgt maar wordt vrij snel een rode vlag door de wedstrijdleiding aangezien hij op een gevaarlijk punt stilstaat. Daardoor is de sessie voor nu eventjes gestopt. Het is nog onbekend wat het probleem is volgens het team van Haas.

Update 12:00

Het is 14:00 uur op het Losail International Circuit en de lichten springen op groen. De laatste vrije training van dit weekend is nu echt begonnen!

Update 11:55

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

Update 11:50

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Qatar! In dit liveblog houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle gebeurtenissen tijdens de laatste training.

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden