Nyck de Vries wereldkampioen Formule E

1-EPS715_145148FER55093

Nyck de Vries is de eerste wereldkampioen Formule E ooit! De Nederlander wist met een achtste plek genoeg punten te halen voor de titel. Mercedes-EQ wint het constructeurskampioenschap door het podium van Stoffel Vandoorne. Tijdens de race vielen grote concurrenten uit. Robin Frijns kon het tijdens de E-Prix niet maken. 

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update - Podium

Het podium van de race is geweest en binnen enkele momenten wordt De Vries gehuldigd als Formule E-kampioen.

Bedankt voor het volgen van dit liveblog! Houdt Grand Prix Radio in de gaten voor updates over Formule E en Nyck de Vries!

Update - FINISH

Volledige uitslag van de race:

 1. Nato
 2. Rowland
 3. Vandoorne
 4. Lotterer
 5. Sims
 6. Wehrlein
 7. Bird
 8. De Vries
 9. Rast
 10. Blomqvist
 11. Vergne
 12. Frijns
 13. Lynn
 14. Buemi
 15. Guenther
 16. Erikkson
 17. Cassidy
 18. Sette Camara
 19. Turvey
 20. Di Grassi
 21. Da Costa
 22. Dennis
 23. Evans
 24. Mortara

Update - FINISH

Update - FINISH

Ondertussen wint Nato de race voor Rowland en Stoffel Vandoorne. Door deze uitslag wint Mercedes-EQ ook het kampioenschap voor de teams, een dubbelslag dus! Toto Wolff is trots en juicht!

Update - FINISH

Hij flikt het gewoon! Vanaf de dertiende plek pakt De Vries de titel! Hij wordt achtste en pakt daarmee genoeg punten voor het kampioenschap.

Update - FINISH

NYCK DE VRIES IS WERELDKAMPIOEN FORMULE E

Update - LAATSTE RONDE

Nog 1 ronde en De Vries verliest een plekje aan Bird door een beuk.

Update - nog 2 RONDEN

Lotterer weet Sims in te halen voor P4 met veel geweld. Ziggo commentator Ronald: "Nyck de Vries ligt gewoon op kampioenskoers!"

Update - nog 2 minuten

Het is ongelofelijk spannend! De Vries staat zwaar onder druk van Vergne maar weet P7 te behouden. Ondertussen is de top 3 onveranderd.

Update - nog 5 minuten

Nato lijkt de race te gaan winnen. Hij heeft een gat ten opzichte van Rowland die moet verdedigen tegen Vandoorne.

Update - nog 5 minuten

Nog maar vijf minuten! Vandoorne heeft de derde plek weten te pakken en De Vries heeft zich genesteld op P7. Hiermee is De Vries nog steeds kampioen!

Frijns rijdt op de vijftiende plek met attack mode.

Update - nog 8 minuten

De Vries staat onder druk van Vergne! Vandoorne pakt inmiddels met zijn laatste attack mode plekken terug! Hij valt Sims aan voor de derde plek.

Update - nog 10 minuten

Ho! De Vries ging voor de derde plek maar verliest daardoor zomaar vier plekken! Zijn auto is nog heel maar hij zakt wel naar de zevende plek.

Update - nog 11 minuten

De race is weer herstart! De Vries behoudt voor nu zijn vierde plek. Nato leidt voor Rowland en Sims.

Update - nog 14 minuten

Safety Car! Door de crash van Di Grassi en Da Costa is de Safety Car de baan op gestuurd. Gunstig voor De Vries want Lotterer kan hierdoor niet volledig gebruik maken van zijn attack mode!

Update - nog 16 minuten

Da Costa in de muur! Nog een concurrent van De Vries die uitvalt. Ondertussen pakt De Vries nóg een plek en staat hij op de vierde plek. Zou hij de race nog kunnen winnen?

Update - nog 16 minuten

Nadat De Vries even Wehrlein langs zich moest laten na het pakken van de attack mode is De Vries er weer voorbij. De Vries haalt in dezelfde ronde ook Vandoorne in. De Nederlander schuift op naar P5.

Update - nog 18 minuten

Vandoorne heeft het nog steeds moeilijk. Hij valt weer terug naar de vierde plek.

Ondertussen heeft De Vries zijn tweede attack mode gepakt en valt daarmee een plekje terug.

Update - nog 23 minuten

De Vries haalt Blomqvist in! De Nederlander schuift op naar de zesde plek en komt steeds dichterbij het kampioenschap.

De andere Nederlander in het veld, Robin Frijns, rijdt tot nu toe een verloren race. De Nederlander rijdt op de zeventiende plek en lijkt niet veel meer te kunnen doen.

Update - nog 26 minuten

Na de eerste ronde van attack mode heeft De Vries zowel Wehrlein als Buemi ingehaald. Hij ligt op de zevende plek. Stoffel Vandoorne rijdt inmiddels met attack mode op de vierde plek.

Update - nog 29 minuten

Vandoorne heeft het moeilijk! De Belg wordt ingehaald door Sims, Rowland en Nato. Tevens heeft de Belg geen attack mode en de rest wel.

Update - nog 32 minuten

Situatie in de race:

Momenteel leidt Vandoorne de E-Prix. Achter hem zijn het Rowland en Sims voor P2. Nato en Lotterer zijn in gevecht om P4. De Vries is in gevecht met Wehrlein voor de achtste plek. Voor De Vries is het alleen Wehrlein die eventueel de leiding kan pakken. De rest van de concurrenten zitten achter De Vries.

Update - nog 36 minuten

Groene vlag. De race is weer hervat. Nyck de Vries haalt meteen Sette Camara in en pakt de negende plek!

Update - nog 39 minuten

Full course yellow! Dennis moet zijn auto parkeren aan het einde van het rechte stuk en de Full course yellow wordt ingesteld.

Update - nog 40 minuten

Het is de derde concurrent van Nyck de Vries die eruit ligt! Als Nyck de Vries gewoon blijft rijden wordt hij Formule E-kampioen. Wat een race!

Update - nog 41 minuten

En nu zijn we echt weer onderweg! En Jake Dennis ligt eruit!

Update - nog 42 minuten

We zijn weer onderweg! De safety car voert het veld aan en aan het einde van de ronde mag Stoffel Vandoorne de leiding weer pakken en de race herstarten.

Update - rode vlag

De coureurs worden opgesteld achter de safety car. Over enkele momenten zal de safety car gaan rijden en mag Vandoorne de race herstarten.

Update - rode vlag

De crash van Evans en Mortara:

Update - rode vlag

Wedstrijdleider: "De rijders moeten zo snel mogelijk weer plaatsnemen in de auto." Met nog 42 minuten en 59 seconden op de klok gaan we over een aantal minuten weer verder. Virtueel is Nyck de Vries kampioen. Hij staat in punten gelijk met Jake Dennis, De Vries wint het kampioenschap op het aantal behaalde podia.

Update - rode vlag

Rode vlag. Op start/finish staan twee bolides stil en de wedstrijdleider brengt de rode vlag naar buiten. Beide coureurs zijn uitgestapt en lijken oke.

Update - nog 44 minuten

Ohnee! Favoriet voor de titel, Mitch Evans, staat stil en valt per direct uit. Hij komt niet weg bij de start en Mortara klapt volledig achterop Evans.

Update - nog 45 minuten

We zijn onderweg! De tweede race in Berlijn is onderweg en we gaan zien wie er wordt gekroond tot Formule E-kampioen.

Update 15:30

Momenteel staat Nyck de Vries bovenaan in het kampioenschap. Hij loopt drie punten voor op Mortara, vier punten voor op Dennis, vijf punten voor op Evans en zes punten voor op Frijns. Vooral Evans maakt een grote kans op de titel. Hij start vanaf de derde plek en kan dus veel punten pakken. Voor Frijns wordt de titel een lastig verhaal. Frijns start bijna helemaal achteraan en moet daarom veel coureurs inhalen voor de titel.

Over een aantal minuten begint de race. De race duurt 45 minuten, als de klok op 0 staat en de leider komt over de streep, dan moet er nog één ronde worden gereden.

Update 15:10

Welkom bij het liveblog van de ontknoping van het Formule E-seizoen! Rond 15:30 zullen voor de laatste keer dit seizoen de lampen uit gaan voor een E-Prix. Nyck de Vries moet vanaf de dertiende plek zijn koppositie in het kampioenschap verdedigen. Robin Frijns start vanaf de eenentwintigste plek. Tijdens de gehele race houdt Grand Prix Radio je hier op de hoogte!

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden