VT1 GP Miami: Ferrari, Red Bull en Mercedes dicht bij elkaar

door Coert Gillissen
RBR Miami-591206fe

- LIVEBLOG GESLOTEN -

21:37

Vanavond om 23.30u is de tweede vrije training. Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg dit liveblog! 

21:35

1) Charles Leclerc, 1:31.098
2) George Russell, +0,071
3) Max Verstappen, +0,179
4) Sergio Pérez, +0,203
5) Pierre Gasly, +0,400
6) Carlos Sainz, +0,430
7) Alexander Albon, +0,756
8) Lewis Hamilton, +0,858
9) Kevin Magnussen, +1,461
10) Daniel Ricciardo, +1,494

21:30

De zwart-wit geblokte vlag wordt gezwaaid, de eerste sessie in Miami zit er op. Leclerc is snelste, gevolgd door Russell en Verstappen. Mercedes ziet er stukken beter uit dan de voorgaande vier races. Kunnen zij zich gaan mengen in de strijd voor pole position morgen?

21:24

Met een paar minuten te gaan zet Verstappen de snelste tijd neer. Russell zit er minder dan een tiende vanaf, Alexander Albon is derde op een halve seconde.

21:20

21:18

Net als Carlos Sainz aan een vliegende ronde begint, heeft de Spanjaard een enorm moment in de snelle eerste sector. Door meer geluk dan wijsheid ontwijkt hij de muren, maar hij blokkeert zijn banden zo hard dat ze lek raken. 

21:14

Terwijl het stoplicht in de pits weer op groen staat, is dit de huidige tussenstand:

 

21:10

21:07

Rode vlag: Valtteri Bottas is gespint en achterwaarts de muur in gegleden. Vlak voor dat gebeurde zette Hamilton de tweede tijd neer. De Mercedessen lijken minder last te hebben van porpoising. Blijken de updates te werken?

21:00

Verstappen heeft geen lekkere start van het weekend. Zijn RB18 staat al enige tijd binnen terwijl er aan de achterkant van de auto wordt gewerkt. Adrian Newey houdt de werkzaamheden nauwkeurig in de gaten. 

20:51

Veel coureurs maken kleine foutjes. Zo hebben Fernando Alonso en Sergio Pérez hachelijke momenten meegemaakt in de krappe chicane van sector drie. Beide coureurs hadden een flinke glijder, maar wisten de auto uit de muur te houden - ternauwernood!

20:41

20:37

Max Verstappen heeft de dubieuze eer om als eerste de muur te raken. Gelukkig is het een lichte schamp voor de wereldkampioen en zet hij vooralsnog de snelste tijd van de sessie neer. Verstappen is niet de enige die de limiet opzoekt, Charles Leclerc en Yuki Tsunoda zijn beiden al in een spin geraakt.

20:35

Vrijwel alle coureurs sturen gelijk de baan op als het stoplicht aan het einde van de pitstraat op groen springt. George Russell en Esteban Ocon rijden in de pits bijna tegen elkaar aan, maar de Brit is scherp en weet de Alpine te ontwijken.

20:30

Red Bull is het enige team dat, naar eigen zeggen, geen updates heeft meegenomen. Alle andere teams hebben nieuwe vleugels, vloeren en ophangingen naar Florida gebracht. 

20:28

Miami ligt op dezelfde breedtegraad als bijvoorbeeld de Westelijke Sahara. Dat het warm is, is dus een understatement: De luchtemperatuur is 33 graden, de baan zelf is 52 graden.

20:25

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg het liveblog!

20:20

Welkom bij het liveblog van de 1ste Vrije Training voor de Grand Prix van Miami! Een nieuw circuit, veel speciale helmen en updates voor onder andere Ferrari en Mercedes: Wie schiet er het beste uit de startblokken?

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen