VT2 GP Miami: Problemen voor Verstappen, Mercedes snelste

door Coert Gillissen
Max Verstappen en Charles Leclerc in gevecht op de baan Imola 2022

LIVEBLOG GESLOTEN -

00:37

Morgenavond om 19.00u is de derde vrije training. Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg dit liveblog! 

0:32

De top 10 is als volgt:

1) George Russell, 1:29,938
2) Charles Leclerc, +0,106
3) Sergio Pérez, +0,212
4) Lewis Hamilton, +0,241
5) Fernando Alonso, +0,434
6) Lando Norris, +0,597
7) Pierre Gasly, +0,609
8) Guanyu Zhou, +0,922
9) Esteban Ocon, +0,923
10) Kevin Magnussen, +0,983

0:30

In de laatste seconden maken Magnussen en Vettel onafhankelijk van elkaar nog een pirouette, maar de enige schade die ze oplopen is een deuk in hun ego. George Russell is de snelste, voor Leclerc en Pérez.

0:26

Hoewel Mercedes een stuk beter voor de dag komt dan de vier voorgaande races bij elkaar, begint de W13 nu wel wat meer te stuiteren door porpoising. Desalniettemin ziet vooral Russell er erg snel uit, wat veel goeds belooft voor de kwalificatie en race. 

0:20

Latifi heeft de auto handig geparkeerd en de rode vlag wordt snel gestreken. Max Verstappen is ondertussen uit zijn auto gestapt, waarschijnlijk komt hij niet meer in actie in deze sessie. Er zijn ook nog maar 10 minuten te gaan.

0:18

Terwijl monteurs van Red Bull wederom druk aan het werk zijn aan de achterkant van de auto van Verstappen, maken andere teams aanpassingen aan de wagens van hun coureurs. De helft van het veld staat namelijk stil in de pits. Nicholas Latifi staat ook stil, maar op de baan. Hij rapporteert dat hij geen aandrijving heeft. De rode vlag wordt opnieuw uitgehangen. 

0:08

Ondertussen noteert George Russell de snelste tijd, een tiende sneller dan Leclerc. Pérez is op het moment derde, twee tienden achter Russell. Lewis Hamilton is vierde, ook op twee tienden van Russell.

0:02

Maar er lijken nog steeds problemen te zijn voor de auto met nummer 1. Verstappen meldt over de boordradio dat hij niet kan sturen, en rijdt langzaam terug naar de pits.

23:59

De sessie is hervat. Sainz heeft vooralsnog de snelste tijd, voor Pérez en Leclerc. Red Bull heeft de auto van Verstappen gereed gemaakt en met nog een halfuur te gaan rijdt de Nederlander de pits uit.

23:52

23:49

Rode vlag, want Carlos Sainz crashed voor de derde keer in drie weekenden! De Spanjaard neemt te veel snelheid mee richting de krappe chicane in sector drie en verliest de achterkant van de auto bij het aanremmen. De linkerkant van de auto heeft redelijke schade.

23:45

Met Verstappen nog steeds in de pits, moet Pérez in zijn eentje alle data vergaren voor Red Bull. In zijn eerste vliegende ronde gaat de Mexicaan echter wijd en spint. Er is geen schade, maar Red Bull heeft allesbehalve een soepele start van het weekend. Ondertussen zetten de Ferrari's van Leclerc en Sainz de toon, gevolgd door de Alpha Tauri van Gasly en de Alfa Romeo van Zhou.

23:37

Alle coureurs die nu op de baan zijn, hebben de gele mediumbanden onder hun wagens geschroefd. De teams duiken dus gelijk in de racesimulaties. 

23:32

Verstappen raakte de muur in VT1, en hoewel het contact slechts heel licht was, heeft Red Bull besloten om de versnellingsbak van de Nederlander te vervangen. Vandaar de vertraging dus.

23:30

In de eerste vrije training had Max Verstappen last van overhitting. Ook nu zijn de monteurs nog hard aan het werk, terwijl VT2 van start gaat. Voorlopig komt Verstappen nog niet de baan op.

23:25

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg het liveblog!

23:20

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami! Weet Mercedes hun goede vorm uit VT1 vast te houden? 

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen