Liveblog: Grand Prix van Monaco

door Gijs Leuvenink
perez monaco

16:00

Regen is nu het belangrijkste gespreksonderwerp. Meerdere teams denken dat voor het einde van de race een bui gewoon kan. Spanning dus. Alonso is wel degene die stukje bij beetje Verstappen bij begint te halen. Niet met grote stappen, wel met kleine. 

15:52 

Stroll deed even een gokje om Magnussen te pakken maar dat mislukt. De Canadees wil heel graag zijn Deense tegenstander voorbij maar dat lukt maar niet.

15:50

Pérez glipt op een opmerkelijke manier Lance Stroll voorbij, maar ik denk dat dat een staartje krijgt. De stewards nemen dat ook direct even onder de loep. Pérez gaat daarna nog een keer in de fout en beukt Magnussen van achter aan. 

Ondertussen hoopt Alfa op een buitje, dan kan er nog wat gebeuren voor Alfa. Beide heren hebben punten niet eens in het zicht. 

15:45

Verstappen zit middenin het verkeer en verliest daar wel echt wat tijd mee. De Nederlander pakt overigens iedereen voor een rondje, voor de goede orde. Onder andere Sergio Pérez moet er aan geloven. Alonso zit ineens onder de zeven seconden, maar die moet ook nog het treintje voorbij. 

15:40

Daar zijn de berichten over regen. Ferrari roept dat er mogelijk over veertig minuutjes een buitje valt. McLaren denkt zelfs iets eerder. Dat zou heel veel op de kop kunnen zetten hier.

15:35

Lance Stroll probeerde het gaatje bij Kevin Magnussen te vinden, zette hem er bijna naast maar moest toch weer achter de Deen kruipen. Inhalen is o zo lastig in Monaco en dat blijkt ook maar weer vandaag.

15:30

De eerste pitstops komen en de Williams van Albon is de eerste. Er is best een groot probleem met de banden van de Williamsen want Sargeant kelderde dus enorm. Albon komt terug op de harde banden, Sargeant volgt.

15:25

Vooraan is er echt geen vuiltje aan de lucht voor Verstappen. Alonso klaagt hier en daar wat over een gek gevoel en is al meer dan zes seconden achter de Nederlander.

Opmerkelijk Sainz, krijgt een waarschuwingsvlag voor het ongeluk met Ocon. Dat is niet vaak in beeld.

We zien nu ook een inhaalactie! Kevin Magnussen propt zijn Haas voorbij Sargeant op een mooie manier.

15:20

Carlos Sainz gaat daar even goed in de fout. De Spanjaard verremde zich voor de chicane en raakte Esteban Ocon. Heel erg dom. De Ferrari-coureur kwam net vol grote praatjes over het aanvallen, om een stukje daarna de fout in te gaan. Alpine denkt er het zijne van.

15:15

Russell komt goed weg en krijgt geen straf. De Mercedes-coureur zat dus gewooon op de goede positie bij de start. 

Nyck de Vries staat op plek twaalf en haakt goed aan bij Oscar Piastri. Achter De Vries haakt Alexander Albon aan. Een klein treintje dus. 

15:12

Hülkenberg krijgt de eerste straf. Vijf seconden voor het veroorzaken van een ongeluk. De Duitser had een moeilijke start en is de hekkensluiter op dit moment. Hij reed zijn Haas tegen Sargeant, die daardoor tegen Stroll aan gleed. 

15:10

Er zijn heel wat dingen die de stewards bekijken. Sargeant en Stroll vonden elkaar vlak voor de hairpin en ook Russell is aan de beurt. De Brit zou niet correct in zijn startdag staan. Bij McLaren staan ze op de plek waar ze gestart zijn en dus een puntje. 

15:05

De eerste ronde is zonder echte incidenten geweest, maar Lance Stroll valt helemaal terug. De Canadees heeft de neus beschadigd en een lekke band opgelopen meldt hij zelf, maar naar binnen gaat hij niet. Hulkenberg, Zhou en Perez gaan wel de pits in. Direct dus, om zo de race direct uit te kunnen rijden.

15:00

De opwarmronde is gestart. Aston Martin heeft er zin in, en ik denk Fernando Alonso in het bijzonder. De Spanjaard roept de hele week al dat de kans er is om de 33e overwinning te halen vandaag. Het zou een welkome afwisseling zijn tussen alle Red Bull-zeges dit jaar. Alonso begint op de hards, dus kan straks langer doorrijden. Verstappen bijvoorbeeld start op de mediums. 

 14:55 

Sergio Pérez is degene van wie toch stiekem het meest verwacht wordt qua inhalen. De Mexicaan start in een superieure wagen vanaf achteraan. Inhalen is lastig, hopelijk kan Pérez daar het tegendeel bewijzen.

14:50

Welkom allen! De race staat voor de deur voor de Grand Prix van Monaco. Het lijkt voornamelijk droog nu, maar of dat de hele race het geval gaat zijn is zeer de vraag. Er schijnt een buitje in de lucht te hangen. De meeste lezers zullen in de tuin, op de vele festivals of elders in het zonnetje meelezen. 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden