Carlos Sainz snelste in VT1 tijdens Grand Prix van België

door Zus Veldkamp
carlos sainz auto spanje

Carlos Sainz is de snelste in de eerste vrije training op Spa-Francorchamps. Door een rode vlag, veroorzaakt door Kevin Magnussen, en de regen werd er niet veel meer gereden op het einde. Sainz wordt gevolgd door Charles Leclerc en Max Verstappen.

---Liveblog gesloten---

Dit is de top 10:

1) Carlos Sainz 1:46.538

2) Charles Leclerc +0.069

3) Max Verstappen +0.217

4) George Russell +0.858

5) Lance Stroll +0.899

6) Alexander Albon +1.297

7) Daniel Ricciardo +1.543

8) Yuki Tsunoda +1.772

9) Lewis Hamilton +1.882

10) Sergio Pérez +1.936

Update 15:00

Het wordt zondag druk achterop de grid. Max Verstappen, Charles Leclerc, Mick Schumacher, Esteban Ocon, Lando Norris en Valtteri Bottas starten achteraan door veranderingen aan de motoren. 

Update 14:58

Daniel Ricciardo is wel naar buiten op de intermediates. Er zijn nog een aantal coureurs doorgereden op hun slicks, maar dat verloopt niet al te best. Zo weet Charles Leclerc maar net zijn auto op de baan te houden. 

Update 14:56

En daar is de regen en flink wat ook. Bij bocht 15 is het flink aan het regen terwijl het andere deel van het circuit droog is. Alle coureurs komen ook naar binnen. De verwachting is dat niemand meer naar buiten gaat voor de laatste minuten. 

Update 14:54

Het is heel druk op de baan en iedereen probeert een gat te vinden. Ook is er nog kans op regen deze sessie in bocht 15.

Update 14:51

Het licht gaat weer op groen en de coureurs mogen de baan weer op. Er staan nog maar negen minuten op de klok, dus veel rondes worden er niet meer gereden.

Update 14:46

De auto van Magnussen is nog niet weg. Dit omdat het rode lampje, die indiceert dat de auto onder stroom staat, nog brandt. Hierdoor moet er voorzichtig met de auto omgegaan worden.

Update 14:38

Rode vlag! Kevin Magnussen staat na de uitgang van de pitstraat stil. Voor de veiligheid en om de auto weg te kunnen slepen wordt de rode vlag gegeven. 

Update 14:28

Aan een aantal auto's wordt flink gesleuteld. Zo heeft Valtteri Bottas nog geen rondes kunnen rijden. Geen goed begin aan de tweede helft van het seizoen voor de Fin.

Update 14:25

Er zijn nu iets meer dan 20 minuten gereden en dit is de voorlopige uitslag:

Update 14:23

Yuki Tsunoda komt driftend de laatste twee bochten door. Hij weet de auto gelukkig op de baan te houden. 

Update 14:16

Problemen met de versnellingsbak van Esteban Ocon. Van het team moet hij de auto rustig terug rijden naar de pitstraat.

Update 14:12

Mercedes rijdt dit weekend met een speciaal logo voor AMG en een retro nummer op de auto. Dit omdat AMG 55 jaar bestaat. 

Update 14:09

Lando Norris heeft tot nu de snelste ronde gereden, gevolgd door Esteban Ocon en Daniel Ricciardo. De coureurs hebben al snel de intermediates ingewisseld voor de normale compounds.

Update 14:03

De coureurs die naar buiten zijn gereden doen dat op de intermediates. Volgens Alexander Albon is de baan wel droog.

Update 13:58

Er is geen zon te bekennen op het circuit, het heeft gemiezerd maar nu lijkt het droog. Al is er geen garantie dat de sessie droog blijft. 

Update 13:55

Tijdens deze vrije training stapt Liam Lawson in de AlphaTauri. 

Update 13:50

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training op het circuit van Spa-Francorchamps. Wie pakt vandaag de snelste tijd op het vernieuwde circuit?

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden