Verstappen snelste in vermakelijke derde vrije training van Australië

Aussie 2022

Max Verstappen is de snelste in de derde vrije training van Australië. De Nederlander was net iets sneller dan Fernando Alonso op de tweede plek en Esteban Ocon op de derde plek. Nyck de Vries vinden we terug op de negentiende plek. Het belooft een spannende kwalificatie te worden want de tijden zitten dicht bij elkaar. 

 

---Liveblog gesloten---

Update 04:37

Hierbij een overzicht met de tijden van deze vermakelijke derde vrije training. Het belooft een spannende kwalificatie te worden! 

 

Update 04:30

De vlag is gevallen. Checo Perez wilde nog een proefstart maken maar is te laat. Het team pikt hem nu op aan het einde van de pits.. Een dramatische sessie voor de Mexicaan. 

 

Update: 04:25

Een aantal coureurs melden spetters op het circuit. Tot nu toe lijkt het de tijden niet te beinvloeden. 

Update: 04:21

Er worden veel snelle tijden gereden. Meerdere coureurs gaan er nu echt voor zitten. Max Verstappen is het snelste met een 1:17.565

Update 04:17

Zhou naast de baan! De Chinees stond achterstevoren, raakte heel licht de muur maar heeft zijn weg kunnen vervolgen. 

Update: 04:13

Perez heeft het niet naar zijn zin vandaag. De Mexicaan mist in korte tijd een paar keer zijn rempunten. Gasly staat nog altijd op de derde plek. Knap van de Fransman! 

 

Update 04:07

Het verloren onderdeel op de baan is afkomstig van de auto van Nyck de Vries. Zullen we de Nederlander nog terug zien deze sessie? Gisteren heeft hij ook al weinig meters gemaakt. 

Update 04:04

Rode vlag! Er ligt een deel bodywork op de baan. Vermoedelijk zal het niet lang duren voor de sessie wordt herstart. Een goed moment om de stand van zaken te bekijken.  

 

Update 03:59

Bijna raak tussen Perez en Hülkenberg. Gelukkig liep het ook hier goed af. Opvallend is dat de coureurs elkaar wel erg vaak in de weg rijden dit weekend. 

 

 

Update 03:54

Checo Perez is inmiddels terug te vinden op de baan. Albon staat op een knappe zesde plek. Nyck de Vries vinden we op dit moment terug op de negentiende plaats op +0.4 van zijn teamgenoot Yuki Tsunoda op de achttiende plek. 

 

Update 03:49

Lance Stroll zat zojuist George Russell in de weg. Gelukkig liep het goed af voor beiden mannen! George Russell was er in ieder geval niet blij mee!

 

Update 03:45

De stand van zaken na een kwartier rijden in de derde vrije training. 1. Leclerc, 2. Verstappen, 3. Stroll, 4. Alonso, 5. Sainz, 6. Hamilton. Alleen Verstappen heeft zijn snelste tijd op de medium band gezet. 

 

Update 03:40

Bij Checo Perez lijken ze in de garage nog druk bezig aan de auto. Zijn er problemen aan de kant van de Mexicaan? Max Verstappen verbetert ondertussen de snelste tijd met een medium band met een 1:18.741

 

Update 03:37

De eerste coureurs zijn inmiddels op het circuit. Beide ferrari's staan op de zachte band. Sainz staat op dit moment bovenaan met een 1:19.061.

 

Update 03:30

De lichten staan op groen! Het is momenteel droog en een graad of 14 in Melbourne. De verwachting is dat de teams tijd goed willen maken vandaag door de verregende tweede vrije training van gisteren. 

 

Update 03:22

Zo te zien hebben de coureurs er in ieder geval zin in vandaag! Nog een paar minuten en dan gaan de lichten op groen. 

 

Update: 03:20

Welkom bij het liveblog voor de derde vrije training van de Grand Prix van Australië. Gisteren was het Max Verstappen die de eerste vrije training als snelste afsloot en in de tweede training was dat Fernando Alonso. Wie zal deze training als snelste eindigen? We gaan het zien in het komende uur!  

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden