Pierre Gasly pakt snelste tijd in VT3 in Azerbeidzjan

SI202106050050_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly was de snelste in de derde vrije training van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Max Verstappen moest zijn training vroegtijdig beëindigen nadat hij de muur raakte in bocht 15. Ondanks dat ze in de training niet aan de snelle tijden konden komen, pakte Lewis Hamilton toch nog een derde tijd.

-Liveblog gesloten-

Update 12:10

Over een kleine twee uur gaan de mannen weer de baan op voor de kwalificatie. Ook die is weer te volgen bij Grand Prix Radio. Bedankt voor het volgen van de liveblog en tot straks!

Uitslag derde vrije training:


Update 12:00

Het is het einde van de derde vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Pierre Gasly is de snelste geweest met een 1:42.251. Pérez heeft de tweede tijd gereden en Hamilton heeft na een slipstream van Pérez de derde tijd kunnen pakken. Bottas reed in de laatste seconden nog rechtdoor bij bocht twee. Hij moet het doen met een dertiende plek.

Alpha Tauri en Pierre Gasly zullen blij zijn met dit resultaat en ook Sergio Pérez presteert weer. Het is even afwachten wat iedereen vanmiddag tijdens de kwalificatie zal doen.

Update 11:55

Het was een korte virtual safety car en alle mannen zijn nu de baan op om de laatste ronden te rijden voor de kwalificatie van vanmiddag. Momenteel is Pérez nog steeds de snelste, met daarachter Leclerc en Gasly.

Update 11:53

Virtual safety car! George Russell is op de baan gestopt met een uitgevallen motor. Hetzelfde gebeurde gisteren bij teamgenoot Nicholas Latifi. Sebastian Vettel gaat ook weer rechtdoor bij de beruchte bocht 15.

Update 11:50

Pérez heeft inmiddels de snelste tijd van Gasly overgenomen met een 1:42.595. Bijna alle coureurs zijn momenteel op de baan voor de laatste tien minuten van de laatste training. Mercedes is teruggevallen naar een zeventiende en achttiende plaats.

Update 11:47

Naast Verstappen en Leclerc zat Sainz ook bijna in de muur bij bocht 15. Nicholas Latifi reed in de tweede bocht ook weer rechtdoor. Nikita Mazepin geeft aan daar wel de muur geraakt te hebben en gaat de pits weer. De top drie is vooralsnog niet veranderd, Gasly heeft nog steeds de eerste plek.

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:45

Dit weekend is er veel discussie rondom de flexi-wings. Vooral Red Bull wordt ervan beschuldigd meer flexibiliteit in hun achtervleugel te hebben. De FIA heeft daarom de opdracht gegeven aan de teams om stickers op de achtervleugels te plakken om dit te controleren.

Update 11:40

Lewis Hamilton moest in zijn snelle ronde uitwijken voor een Aston Martin wat bijna een botsing opleverde. Ondanks dat kunnen hij en zijn teamgenoot niet aan de tijden van de Alpha Tauri's komen. Bottas staat op een zeventiende plek en Hamilton staat op de dertiende.

Update 11:35

De sessie wordt herstart, maar zonder Max Verstappen. De auto wordt ook pas na de training teruggehaald naar de pitbox, dus hij verliest kostbare tijd. Vettel is als eerste weer naar buiten.

Update 11:30

De rode vlag is er nog steeds en voorlopig heeft Pierre Gasly de snelste tijd. Een 1:43.051. Tsunoda staat daarachter en Leclerc sluit zich daarbij aan als derde. De auto van Verstappen is al uit de muur gehaald en de Nederlander is terug bij zijn pitbox.

Update 11:25

Max Verstappen maakt een misser en staat in de muur! Rode vlag voor de training, aangezien de auto niet in zijn achteruit wilt. Het is dezelfde fout die Leclerc een dag ervoor heeft gemaakt.

Update 11:20

Lewis Hamilton geeft aan nog niet tevreden te zijn met de grip van zijn Mercedes op de baan. Yuki Tsunoda pakt de snelste tijd met een 1:43.447, gevolgd door de beide Ferrari coureurs.

Update 11:18

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:15

Valtteri Bottas is de eerste man die rechtdoor schiet. Dat is niet de eerste keer geweest, gisteren schoot de Fin ook al een aantal keer door. Ook Max Verstappen haalt de bocht niet en rijdt rechtdoor, maar loopt geen schade aan de auto op. Sergio Pérez pakt een voorlopige snelste tijd met een 1:44.404.

Update 11:05

Beide mannen van McLaren zijn er klaar voor, maar vooralsnog hebben alleen Mick Schumacher en Nikita Mazepin tijden neergezet. Fernando Alonso is ook naar buiten gegaan. De rest van het veld staat nog binnen.

Update 11:00

De derde vrije training is van start gegaan. En de mannen van Haas zijn als eerste de pits uitgekomen. Formule 2 heeft vanochtend de eerste sprint race gereden, waarbij Robert Shwartzman de overwinning pakte.

Update 10:58

Waar Red Bull en Ferrari een goede start van het race weekend kennen, is het team van Mercedes nog niet echt lekker van start gegaan. Volgens Valtteri Bottas kwamen de auto's snelheid tekort.

Update 10:54

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 10:53

Van harte welkom bij het liveblog voor de derde vrije training van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het komende uur zullen de teams gaan beginnen met de voorbereiding voor de grand prix van komende zondag en de kwalificatie die later op de dag plaatsvindt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden