Loek Hartog: "Gevoel is goed, op naar Spielberg"

M21_1351

Speciaal voor Grand Prix Radio blikt Loek Hartog terug op zijn weekend in de Porsche Carrera Cup Duitsland. De Nederlander had vanaf het begin van het weekend voor zijn gevoel al een goede auto. Dat resulteerde in een kwalificatie waar hij tevreden op kan terugkijken. Helaas was de race iets minder vlekkeloos. 

Het was het tweede weekend van de Porsche Carrera Cup Duitsland voor Loek Hartog. De Nederlander reed vorig jaar in de Porsche Carrera Cup Benelux maar heeft nu de stap naar Duitsland gemaakt. Hij rijdt dit jaar voor Black Falcon Racing. Het decor van de tweede race van het seizoen was het circuit van Oschersleben. Hartog kende een goede kwalificatie: "We bezweken niet onder de druk van de kwalificatie en sleepten er P4 en P6 uit. Een prima uitgangspositie voor de race", aldus Hartog.

Spectaculaire spin

Ook de openingsronde van de eerste race ging uitstekend. Hartog kon bij de start een aantal mannen inhalen en was terug te vinden op de vierde plaats. Hij had meer pace dan de man voor hem en voelde dat hij weg kon rijden bij de mannen achter hem. Helaas voor Hartog maakte hij een foutje in bocht twee. Dat resulteerde in een spectaculaire spin, maar een podiumplek kon de Nederlander vergeten.

De tweede race nog minder goed voor Hartog. Weer had hij een goede opening en reed rond dichtbij een podiumplek. De Nederlander wilde alleen een inhaalactie doen in bocht twee. Helaas raakte hij zijn concurrent en dat resulteerde in een lekke band. Hartog kon nog wel terug naar de pits komen, maar een podiumplek kon hij vergeten.

Het volgende Porsche Carrera Cup Duitsland weekend vindt plaats op het circuit van Spielberg, in Oostenrijk. Die races worden gereden tussen 11 en 13 juni.

De hele update van Loek Hartog is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Moeilijk weekend Max Koebolt in European Le Mans Series

Lees ook: F1 aan Tafel: "De man van 20 miljoen"

Lees ook: Renger van der Zande: "Strategie was gewoon niet goed"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden