Loek Hartog nieuwe kampioen Porsche Carrera Cup Benelux

loekhartogisdenieuwekampioenindeporschecarreracupbenelux9

Loek Hartog is de nieuwe kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Het kampioenschap is eerder beslist door nieuwe coronamaatregelen in België.

Door de aangescherpte coronamaatregelen in onder andere België zijn de laatste races in de Porsche Carrera Cup Benelux geannuleerd. Hierdoor is de stand na vier races ook de definitieve stand in het kampioenschap. De achttienjarige Loek Hartog, uitkomend voor het team Bas Koeten Racing, is hierdoor uitgeroepen tot de kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux.

"Het was natuurlijk voor iedereen een heel raar jaar", vat Hartog zijn kampioensjaar samen. "Het plan was om in de Porsche Carrera Cup Benelux voor de titel te gaan. Dat is gelukt!" De jonge Nederlander gaat er dus met de titel vandoor, maar heeft naast de titel ook een hoop lessen overgehouden aan het seizoen. "Het was voor mij opnieuw een belangrijk leerjaar, waarin ik op een aantal punten nog beter geworden ben. Iedere kilometer die je maakt, helpt daarbij. Ik heb vooral geleerd heel kritisch naar bepaalde situaties tijdens trainingen en races te kijken, waardoor het meer en meer vlekkeloos ging. Bij die analyses heeft het team ook een grote rol gespeeld, zo zijn we samen beter geworden."

Hoogtepunten dit seizoen waren volgens Hartog de tweede race op de Nürburgring en de afsluitende wedstrijd op het Belgische Zolder. "Dat zijn beide races waarin ik geen fouten gemaakt heb. En natuurlijk Le Mans, waar we als een locomotief door het hele weekeinde rolden." Hartog wil echter niet te lang terugblikken, het doel in de toekomst is de Porsche Supercup. "Daar ga ik voor, niks meer en niks minder. En met de titel als doel, want ik heb al laten zien dat ik daarvoor mee kan strijden. Ik ben klaar voor de wereldtop", aldus de kersverse Porsche Carrera Cup Benelux kampioen.

Loek Hartog zit aanstaande maandag in de Grand Prix Radio podcast F1 aan Tafel, waar onder andere gesproken gaat worden over zijn kampioenschap.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden