Loek Hartog opnieuw dominant in Porsche Carrera Cup Benelux

1280px-BMW_M8_GTE

Loek Hartog wist dit weekend weer een dubbel podium te pakken op het circuit van Zandvoort. Hij kwam twee keer als eerste over de lijn, maar moest zijn eerste plaats van race 1 inleveren in verband met een straf voor een valse start.

Het weekend begon al sterk voor de 17-jarige toen hij in beide kwalificatiesessies de pole wist te pakken. Nog voordat de race begon ging het echter mis. 'De lampen bleven erg lang op rood staan en toen maakte ik per ongeluk een valse start. Het gat wat ik had geslagen moest ik helaas inleveren toen de race geneutraliseerd werd.' Uiteindelijk finishte Hartog 3 seconden voor de nummer twee, maar omdat hij een 5 seconden straf had gekregen moest hij genoegen nemen met een tweede plek.

De tweede race verliep echter vlekkeloos voor de Zuid-Hollander. 'Supergoed' zoals hij het zelf beschrijft. 'Veel onder druk gestaan van de nummer twee maar uiteindelijk in de leiding kunnen finishen. Enorm tevreden met het weekend en super dankbaar voor mijn partners. We staan bovenaan in het kampioenschap en met nog twee rondes te gaan lijkt het erop dat we de titel naar ons toe kunnen trekken.' Zo concludeert Hartog.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden