Sargeant nieuwe aanwinst Williams Driver Academy

WilliamsF1_52664_HiRes

De Amerikaanse Formule 3-coureur Logan Sargeant is het nieuwe lid van de Williams Racing Driver Academy. Op het Circuit of The Americas maakte de Britse renstal bekend dat Sargeant deel uitmaakt van het talentenprogramma van het team. De Amerikaan zal vooral simulatorwerk doen en het team helpen bij de ontwikkeling van de auto. 

Sargeant reed dit jaar zijn derde seizoen in de Formule 3 en eindigde met vier podiumplekken achter zijn naam als zevende in het kampioenschap. Vooral in zijn tweede jaar in de Formule 3 gooide de Amerikaan hoge ogen. Hij wist toen met zes podiumplekken als derde in het kampioenschap te eindigen. Dat hij nu de kans krijgt om meer ervaring op te doen als junior bij het team van Williams, zal heel waardevol zijn voor de jonge Amerikaan.

"Sargeant weet consequent sterke resultaten neer te zetten"

"Ik ben erg blij dat ik lid mag worden van de Williams Racing Driver Academy", reageert Sargeant op het nieuws. "Het is niet alleen een team met een fantastische geschiedenis, maar het heeft ook een geweldige staat van dienst als het gaat om het binnenhalen van jong talent in de Formule 1. Ik heb erg veel zin om met het team aan de slag te gaan, ik kan niet wachten!"

Logan Sargeant / Williams / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Ook Williams CEO, Jost Capito, kan natuurlijk niet wachten om het nieuwe talent te mogen verwelkomen. "Sargeant heeft zijn talent laten zien in de Formule 3, waar hij consequent sterke resultaten weet neer te zetten in een extreem competitief veld", begint Capito. "Ik ben er enorm trots op dat Williams een rol mag spelen bij het ondersteunen van de progressie en de groei van een nieuwe getalenteerde jonge coureur."

Overeenkomst voor lange termijn

Sargeant zou naar verluidt een overeenkomst voor de langere termijn getekend hebben. Voor Williams zal hij vooral het werk op de simulator voor zijn rekening nemen. Daarnaast zal hij zowel op de fabriek als op de baan volledig ondergedompeld worden in het team. Wat de 20-jarige naast zijn werk voor Williams zal doen in 2022 is nog niet bekend.

Lees ook: Horner maakt zich niet druk over ‘nieuwe’ trucje Mercedes

Lees ook: Sergio Pérez de snelste in VT2 Grand Prix van Amerika

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Amerika

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden