181021_JAP_Lorenzo

Jorge Lorenzo laat na de races in Thailand en Japan ook de MotoGP van Australië aan zich voorbij gaan. Ducati heeft bevestigd dat Lorenzo terug naar Spanje vliegt om daar verder te werken aan het herstel van zijn blessures. Vooral een breukje in de linker pols hindert Lorenzo. De belasting van de pols bij vooral het aanremmen voor bochten is te groot om veilig te kunnen racen.

Lorenzo brak een botje in zijn pols bij een crash in de vrije training voor de MotoGP van Thailand, nadat hij eerder in Aragon al blessures aan onder meer zijn voet opliep.

Zie ook Nieuwe horrorcrash voor Lorenzo

Lorenzo probeerde in de eerste vrije training in Japan of het ging, maar had al na twee ronden in de gaten dat het niet verantwoord was. De blessures helen minder snel dan Lorenzo en Ducati hadden gehoopt. Om meer schade te voorkomen, gaat hij terug naar Barcelona voor behandeling.

Alvaro Bautista van het Angel Nieto Team vervangt Lorenzo in Australië op de fabrieksmachine. De vaste testrijder van Ducati, Michele Pirro, is bezig met een reeks belangrijke tests voor 2019 en die zijn belangrijker dan een enkele race. Het was al uitgesloten dat oud-wereldkampioen Casey Stoner een eenmalige terugkeer in de MotoGP zou maken. Ook Danilo Petrucci en Jack Miller kwamen niet in aanmerking voor een tijdelijke promotie, omdat de punten die zij behalen voor Alma Pramac Ducati van belang zijn voor het kampioenschap voor teams.

https://twitter.com/DucatiMotor/status/1053920926063120385

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen