DzkFmSsXQAE4c1f

Audi Sport-coureur Lucas di Grassi heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Formule E-race van Mexico gewonnen. De Braziliaan lag in de laatste bocht van het Autodromo Hermanos Rodriguez nog tweede achter Pascal Wehrlein, maar kreeg de zege in de schoot geworpen omdat de Duitser door lege batterijen compleet stilviel. Wehrlein was van pole gestart en had de hele race aan de leiding gelegen, maar eindigde uiteindelijk als zesde.

Di Grassi had de race ook al in 2017 gewonnen. Achter hem finishten António Félix Da Costa (BMW Andretti) en Edoardo Mortara (Venturi) als tweede en derde. Robin Frijns kon geen vuist maken: de Nederlander werd elfde.

De race lag lange tijd stil door een heftig ongeluk van Jaguar-coureur Nelson Piquet. De Braziliaan reed achterop de auto van Jean-Eric Vergne, werd gelanceerd, kwam met een harde klap neer en schoof vervolgens meters door. De wedstrijdleiding besloot daarop de race stil te leggen en de overige coureurs keerden terug naar de pits. Piquet kon zonder erg uitstappen, maar pas na anderhalf uur kon de wedstrijd worden hervat.

In het kampioenschap leidt Jérôme d'Ambrosio (53 pnt) voor Félix da Costa (46 pnt) en Sam Bird (43 pnt).

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen