Lundgaard domineert Formule 2 sprintrace

F2_mugello

Christian Lundgaard heeft de Formule 2 sprintrace op het circuit van Mugello op zijn naam geschreven. De Deen domineerde van start tot finish en kwam met grote voorsprong op Louis Deletraz en Juri Vips als eerste over de streep. Schumacher bouwde met een vierde plaats zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit.

Artem Markelov startte de sprintrace van pole position. De Rus kon echter niet lang genieten van zijn eerste plaats, want Christian Lundgaard veroverde direct bij de start al de koppositie. De Deen liet er in de openingsfase geen gras over groeien en bouwde een comfortabele voorsprong op naar de achtervolgende groep.

Vanuit het achterveld stoomde Shwartzman vanaf de laatste startrij op naar voren. De Rus liep tijdens de hoofdrace op zaterdag flinke averij in de titelstrijd op ten opzichte van zijn teamgenoot Schumacher. Zijn jacht op punten stokte echter voorlopig op P15. Ook de andere titelkandidaten Tsunoda en Ilott waren buiten de top tien te vinden.

Aan de voorkant van het Formule 2-veld werd er flink geknokt om de podiumposities. Deletraz veroverde de tweede plaats ten koste van Markelov. Niet veel later volgde ook Vips zijn voorbeeld. In gevecht met Schumacher en Hitech-coureurs Mazepin en Ghiotto beschadigde de pole sitter zijn voorvleugel en moest hij noodgedwongen de pits opzoeken. Het Hitech-duo kwam in de 15e ronde van de race vervolgens met elkaar in aanraking. Mazepin verremde zich bij het ingaan van de eerste bocht en torpedeerde zijn teamgenoot Ghiotto van de baan.

Tijdens de daaropvolgende virtual safety car benutte een deel van het veld de situatie door te wisselen naar de zachte band. Een van die coureurs was Tsunoda. De Honda protegé leek goede papieren te hebben om op het zachte rubber door het veld te snijden, maar reed zijn voorvleugel stuk op de achterkant van Drugovich. De Japanner lijkt daardoor af te haken in de titelstrijd. Callum Ilott deed wel goede zaken door in de slotfase van de race de zesde plaats te pakken.

Voor Christian Lundgaard kwam zijn overwinning geen enkel moment in gevaar. De Deen kwam met maar liefst 14 seconde voorsprong als eerste over de meet. Deletraz werd tweede voor Vips. Het is de eerste podium finish voor de Est, die de geblesseerde Gelael vervangt.

In de strijd om het kampioenschap deed Schumacher wederom goede zaken. De Duitser werd vierde, sprokkelde belangrijke punten en bouwde zijn voorsprong verder uit. Lundgaard schuift door zijn overwinning op naar de derde plaats in het kampioenschap. Robert Shwartzman was de grote verliezer dit weekend. De Rus scoorde tijdens de sprintrace wederom geen punten en ziet Schumacher Ilott steeds verder uit het zicht verdwijnen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden