Lundgaard wint Formule 2 sprintrace op de Red Bull Ring

door Tim Koenders
red-bull-ring

Zojuist is de sprintrace in de Formule 2 verreden en Christian Lundgaard pakte de overwinning. Ticktum wist de tweede plaats te bemachtigen, Armstrong maakte het podium compleet. Robert Shwartzman, winnaar van de feature race, viel in de eerste ronde uit.

Dan Ticktum mocht de race vanaf de eerste plaats aanvangen omdat hij gisteren een achtste plaats heeft behaald. De Brit wist bij de start de leiding te behouden. In bocht 1 spinde Robert Shwartzman, de man die gisteren wist te winnen. Hierdoor kwam er een virual safety car, bij de herstart was het Marino Sato die stilviel. Zo had de Formule 2 al twee uitvallers binnen drie ronden.

In de vierde ronde van de wedstrijd nam Lundgaard de leiding over. De Deen wist dieper in te remmen dan Ticktum en wist zo de koppositie te pakken. In de rondes daarna wist hij zijn voorsprong te vergroten omdat Ticktum onder druk kwam te staan van Marcus Armstrong.

Armstrong kon niet dichtbij genoeg komen om aan te vallen, ook kreeg hij last van Schumacher. De Duitser wist Armstrong in te halen in de twaalfde ronde van de wedstrijd. Hij deed dit op het punt waar hij vorige week Matsushita niet voorbij kon komen. De inhaalactie was achteraf misschien niet nodig geweest omdat hij twee rondes later uitviel. In het laatste gedeelte van het circuit ging zijn brandblusser af waardoor hij zijn weg niet meer kon vervolgen. Armstrong kreeg de derde plaats in de race dus weer terug.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1282246591232049153

Het tweede gedeelte van de race verliep erg rustig. De tijdsverschillen in de top drie waren vrij groot. Zhou, die op de vierde plaats lag, kwam niet binnen 1,5 seconde van Armstrong. In de laatste fase van de wedstrijd was er nog wel een strijd om plaats zeven. Maar Gelael wist zijn positie te behouden.

Volgende week reist de Formule 2 net als de Formule 1 af naar Hongarije. Daar zal het derde Formule 2 weekend plaatsvinden.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden