Maandag 10 uur: Van der Garde versus Sauber

images_Formule1_2015_coureurs_Giedo_van_der_Garde_Sauber_F1_2014

Sauber heeft gereageerd op de beslisssing van Giedo van der Garde om een uitspraak van het Zwitserse arbitragehof  via een Australische rechter te laten afdwingen. Het team zegt dat het "alle nodige maatregelen" zal nemen om zijn belangen te beschermen.

Maandagochtend om 10 uur dient bij het Victorian Supreme Court de zaak bij rechter Croft. Hij moet beslissen of Giedo van der Garde inderdaad zijn rijderstoel bij Sauber kan innemen tijdens de komende Grand Prix van Australië. Volgens het Zwitserse arbitragehof heeft Van der Garde daar recht op, maar Sauber meent dat het twee andere coureurs kan laten rijden. De Zwitserse uitspraak zegt feitelijk dat Sauber op geen enkele manier Giedo mag verhinderen dat hij als rijder voor hun aan de Formule 1 meedoet.

Teambazin Monisha Kaltenborn (foto) zei: "Aangezien deze zaak op dit moment voor de rechter is, zou het ongepast zijn voor mij om commentaar te geven op specifieke details. Wij zullen echter alle nodige maatregelen te nemen om ons bedrijf, dit team en zijn belangen te beschermen.  Vorig jaar was een uitdagende periode voor ons, maar we gaan in het seizoen 2015 stappen zetten om ervoor te zorgen dat we de beste resultaten kunnen neerzetten voor de Formule 1-fans."

Het team lijkt in een lastig parket te zitten, maar weet al lange tijd dat dit moment kon komen en zal zich juridisch dan ook terdege hebben voorbereid. De rechter gaat maandag geen uitspraak doen over het contract tussen Sauber en Van de Garde. Wat hij wèl kan beslissen is dat Giedo van der Garde, desnoods met hulp van de Australische autoriteiten, in de auto mag stappen en de baan op mag. Wordt vervolgd...

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden