180035_jap

Het rommelt intern bij Ferrari. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport meldt dat de machtsstrijd tussen teambaas Maurizio Arrivabene en technisch directeur Mattia Binotto op een kookpunt is beland.

"De relatie tussen Arrivanebe en Binotto heeft een historisch dieptepunt bereikt, de twee praten nauwelijks met elkaar", schrijft de krant. "Een onhoudbare situatie, waarmee Ferrari riskeert dat de teamstructuur nog voor dat het nieuwe seizoen van start gaat in elkaar stort."

John Elkann moet beslissen

Volgens La Gazzetta dello Sport zullen de komende dagen beslissingen worden genomen door de nieuwe bestuursvoorzitter van Ferrari, John Elkann, kleinzoon van voormalig Fiat-baas Gianni Agnelli. "Het is de eerste grote crisis sinds hij werd aangesteld om Ferrari te leiden."

Het draait allemaal om de positie van teambaas bij de Italiaanse Formule 1-renstal. Naar verluidt loopt het contract van Arrivabene aan het einde van het jaar af. Het was de bedoeling dat Binotto de huidige teambaas zou opvolgen. Dat was het plan en de wens van Sergio Marchionne. Echter, de topman van Ferrari overleed afgelopen zomer, waarna Arrivabene profiteerde van het ontstane machtsvacuüm en zijn positie versterkte. Het lijkt daarom waarschijnlijk dat het aflopende contract van Arrivabene alsnog wordt verlengd, ook omdat hij in Ferrari-CEO Louis Camilleri een bondgenoot heeft.

Mogelijk vertrek Binotto

Bij een scenario van een contractverlenging voor Arrivabene is de verwachting dat Binotto het team de rug zal toekeren. Dat zou een aderlating zijn voor Ferrari, want Binotto was het brein aan de competitieve SF71H. Mercedes zou interesse hebben in de diensten van de 49-jarige Italiaan. Eerder werden deze berichten door Arrivabene nog als 'fake news' betiteld.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden