Magnussen en Grosjean krijgen penalty, Albon niet

door Tim Koenders
Haas

Zojuist is naar buiten gebracht dat zowel Magnussen als Grosjean een 10 seconden tijdstraf hebben gekregen. Albon krijgt geen penalty voor het droogmaken van zijn startplek. Magnussen verliest hierdoor P9 maar weet nog wel in de punten te blijven.

Drie teams moesten na afloop van de Grand Prix van Hongarije bij de stewards komen. Het protest van Renault tegen Racing Point is samengevoegd met het protest van vorige week. Renault kaartte exact hetzelfde aan, daarom heeft de FIA in samenspraak met beide teams besloten dit als één protest te zien. Racing Point heeft aangegeven dat de gebruikte onderdelen in de Grand Prix van Steiermark hetzelfde zijn als de onderdelen die vandaag gebruikt zijn. Daarom is het niet nodig om dit twee keer te onderzoeken.

Albon krijgt geen penalty van de stewards. Het team van Red Bull zou voor aanvang van de race de startplek van Albon droog te hebben geblazen. Drie jaar geleden is besloten dat je de baan niet zelf mag laten opdrogen. Na het bekijken van de videobeelden hebben de stewards geconcludeerd dat de deelnemer dit niet heeft geprobeerd.

De coureurs van Haas ontvangen wel een tijdstraf. Beiden krijgen een tien seconden tijdstraf. Dit komt omdat het team tijdens de formation lap de coureurs hebben gevraagd om naar binnen te komen. Grosjean reed niet in de punten maar Magnussen eindigde de race op P9. Door de tijdstraf moet hij nu genoegen nemen met P10. De vraag is of hij zonder de strategie in de buurt was gekomen van de punten. Het was dus een gewaagde maar goede keuze om de rijders naar binnen te halen voor slicks.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden