Magnussen: "Opschakelen veroorzaakte hoofdpijn"

52cdb4aa-1e24-4e6c-8063-56f393c42482

Het was een opvallend moment toen Kevin Magnussen tijdens de race aangaf hoofdpijn te krijgen van zijn versnellingsbak. In eerste instantie wilde de Deen doorrijden, maar na een aantal ronden werd de Haas-coureur toch binnen gehaald. 'We vochtten toch nergens voor.'

Het probleem deed zich volgens Magnussen al voor tijdens de kwalificatie. Hij had het er bij Jack Plooij ook over. Hij verklaarde bij Grand Prix Radio's pitreporter dat de snelheid van de auto het team positief verrast had maar dat een probleem hem een aantal tienden per ronde kostte.

'Het probleem kwam terug tijdens de race, het was er vanaf de eerste ronde. De auto schakelde extreem langzaam op, en als ik eenmaal een versnelling hoger was, dan kwam er ook nog eens een enorme knal. Het lijkt voor een aantal ronden wel te gaan, maar dan schud je hoofd zo veel heen en weer dat je gewoon koppijn krijgt.' Zo legt Magnussen uit.

De race was hoe dan ook al vrij uitzichtloos voor de man die hoopte op een tweede puntenfinish. Hij werd namelijk in de eerste ronde al aangetikt door Sebastian Vettel wat resulteerde in een spin. Daarna droeg Magnussen voor een groot deel van de race de rode lantaarn. Jammer voor het Amerikaanse team want ook in de race was de snelheid van de VF-20 veel beter dan verwacht.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden