Magnussen tevreden over zijn tiende plek

door Shakyra van den Heuvel
Haas McLaren Singapore

Tijdens de kwalificatie op zaterdag lieten beide Haas-coureurs zien dat de auto zeker wat kon bereiken op het circuit in Singapore. Magnussen had zich op plek zes en is uiteindelijk geëindigd op de tiende plek, dit zorgt ervoor dat hij nog net het laatste punt kon binnenhalen voor het team van Haas. 

De race van Kevin Magnussen verliep niet geheel vlekkeloos. "Ik had een remprobleem, hierdoor was ik een aantal keer wijd gegaan. Hierdoor dacht ik dacht het klaar was", aldus Magnussen bij F1.com. Wanneer de Haas-coureur de softbanden onder zijn auto kreeg, ging het heel erg goed. Hij kreeg weer een goede snelheid waardoor hij naar mensen toe kon gaan rijden. "Uiteindelijk heb ik het punt te danken aan George Russell, doordat hij in de muur reed, heeft hij mij het punt gegeven", lacht Magnussen bij F1.com. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

Moeilijke periode

Haas heeft een wat lastigere periode achter de rug met Kevin Magnussen. Hij heeft dit seizoen nog maar tijdens drie Grand Prix's punten kunnen scoren. Magnussen gaf bij F1.com ook aan dat ze hard moeten werken voor de punten en dat het zeker nog niet vanzelfsprekend is. Ook voor de komende races ziet hij het nog wat somber in. "Ik denk niet dat we competitief gaan zijn totdat we een nieuwe update gaan krijgen en dat is helaas niet het geval in de volgende races", aldus Magnussen tegenover F1.com.

Lees ook: Verstappen: "We hebben er vandaag echt voor moeten vechten"

Lees ook: Oscar Piastri tevreden met inhaalrace in Singapore: Ik had dit resultaat niet verwacht

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Singapore

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden