Marko: ‘Lauda vastbesloten bij seizoensfinale aanwezig te zijn’

M73170

Volgens Red Bull adviseur Dr. Helmut Marko is Niki Lauda ‘vastbesloten’ om bij de seizoensfinale in Abu Dhabi aanwezig te zijn. De Formule 1-legende herstelt momenteel van een longtransplantatie.

Eerder liet voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone zich al ontvallen dat de drievoudig wereldkampioen beslist aanwezig wilde zijn bij de laatste race van het seizoen, maar Marko zegt gesproken te hebben met zijn landgenoot en licht de huidige situatie van de Oostenrijker graag toe.

“Ik heb met Niki gesproken. Hij is vastbesloten om zijn comeback te maken in Abu Dhabi. Hij heeft zelfs al een dokter geregeld die hem zal vergezellen”. Toch is de conditie van Lauda verre van optimaal volgens Marko: “Momenteel kan Niki nog niet eens een stap verzetten zonder hulp. Hij kan nog niet eens een wandelstok vasthouden.”

Marko ziet niet in waarom Lauda niet in staat zou zijn bij de seizoensfinale aanwezig te zijn. “We kennen hem. Wanneer hij zich iets ten doel stelt, dan gaat hij er genadeloos voor. Net als in 1976 na zijn ongeval waarbij hij hevige brandwonden opliep. Na veertig dagen trainde hij in Monza in een Ferrari en twee  dagen later werd hij vierde tijdens de Italiaanse Grand Prix. Het was één van de grootste comebacks in de sporthistorie. Daarom vertrouw ik op alles wat Niki zegt”, besluit Marko. Het team van Mercedes, waar Lauda bestuurslid en adviseur van is, heeft vorige week de constructeurstitel behaald. Volgende week zal de Grand Prix van Abu Dhabi worden verreden op het Yas Marina Circuit.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden