Marko: 'Sainz is snel, maar geen Verstappen'

1417188978785-1561639134_news

Helmut Marko gaat een gepeperde uitspraak niet uit de weg en weet ook buiten het seizoen om van zich te laten horen. De Red Bull Racing-adviseur heeft er namelijk geen spijt van dat hij Carlos Sainz destijds heeft laten vertrekken uit de Oostenrijkse stal. Dit terwijl de Spanjaard afgelopen jaar juist indruk wist te maken bij McLaren.

Sainz maakte in 2015 samen met Max Verstappen zijn Grand Prix debuut bij Toro Rosso. Terwijl de Nederlander een jaar later al kon overstappen naar Red Bull Racing, werd Sainz in zijn derde jaar uitgeleend aan Renault, de toenmalige motorleverancier van het team. Na nog een volledig jaar te hebben gereden voor het Franse team in 2018, werd zijn contract met Red Bull ontbonden en stapte hij over naar McLaren.

"Carlos werd geconfronteerd met ene Max Verstappen. De keuze ging destijds tussen deze twee: wie gaan we promoveren? En dan moet je in de kern duiken," aldus Marko in een gesprek met Motorsport.com. "Carlos is snel, anders zouden we hem niet hebben opgepikt, maar hij is geen Verstappen."

"We hebben hem verder geholpen in zijn carrière. We hadden hem namelijk niet hoeven laten gaan, maar wij maakten zijn overstap naar Renault en later naar McLaren mogelijk," vervolgde Marko. "We hebben een goede relatie, maar op dat specifieke moment hadden we ook Verstappen in het team en er zijn nu eenmaal verschillen tussen die twee."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen