Marko sluit wereldtitel Verstappen dit seizoen nog niet uit

1920x1080-Max-Verstappen-Helmut-Marko-Red-Bull-Racing-GP-Duitsland-2019

Helmut Marko gelooft dat Max Verstappen dit jaar nog kans maakt op de wereldtitel. De adviseur van Red Bull deed zijn uitspraak tegen Auto Motor und Sport nadat onze landgenoot op Hockenheim zijn tweede overwinning van het jaar had geboekt. "Uitsluiten doe ik het niet", zegt de Oostenrijker over de kans van Verstappen.

Volgens Marko is het verschil tussen Mercedes en Red Bull kleiner geworden. "Dat heeft de laatste kwalificatie aangetoond. Op Silverstone zaten we minder dan twee tiende verwijderd en in Hockenheim zouden we er ook dichtbij hebben gezeten als we niet een paar problemen hadden gehad", zegt Marko, die bevestigde dat Honda in Italië met een upgrade komt. "En in Rusland krijgen we nieuwe brandstof. Dan zouden we op motorisch vlak het gat gedicht moeten hebben. Voor de auto komen er ook nog een paar dingen aan. We zullen zien."

Groei

Marko ziet daarnaast dat ook Verstappen nog steeds stappen maakt. "Hij schat de risico’s beter in en voelt de banden beter aan. Als de engineer hem vertelt dat de linkervoorband een te hoge temperatuur heeft, dan reageert hij onmiddellijk, zonder tijd te verliezen. In duels is hij bijna foutloos. In tegenstelling tot de Mercedes-coureurs. Ze zijn niet gewend te duelleren."

Met nog tien races te gaan is de achterstand van Verstappen op WK-leider Lewis Hamilton 63 punten. Het verschil met de andere Mercedes-coureur, Valtteri Bottas, bedraagt 'slechts' 22 punten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen