AP-1VGVAGF6D2111_news

Helmut Marko denkt dat Max Verstappen afgelopen seizoen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan de crash met teamgenoot Daniel Ricciardo had kunnen voorkomen. Dat zegt de Red Bull-topman in gesprek met Motorsport.com.

"Max had de crash kunnen vermijden, aangezien Daniel veel te hard ging", stelt Marko. "Die had nooit meer de bocht gehaald. Hij zou de uitloopstrook hebben moeten gebruiken. Max had naar de kant moeten gaan. Maar in plaats daarvan kregen we een schandaal."

Ricciardo reed vol in op de achterkant van Verstappen, waardoor voor beide coureurs de race ten einde kwam.

Volgens Marko was het nooit de bedoeling geweest dat de Red Bull-coureurs zo dicht bij elkaar in de buurt zouden zitten. "Maar de outlap van Verstappen was ongelofelijk goed", vervolgt de Oostenrijker.

"Het tegenovergestelde was ondertussen het geval bij Ricciardo. Er reed een auto voor hem toen hij binnenkwam. Daardoor verloor hij anderhalve seconde. Op papier hadden ze vier seconden uit elkaar moeten rijden, maar in plaats daarvan lagen ze dicht bij elkaar."

Het is de eerste keer dat iemand binnen Red Bull het incident tussen de twee rijders naar buiten toe analyseert. Eerder stelde het team dat beide coureurs schuldig waren aan het incident.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden