Marko: 'Verstappen moet rekening houden met kampioenschap'

AP-1XB6MZWM11W11_news

Max Verstappen moet volgens Red Bull-topman Helmut Marko in 2019 rekening houden met het kampioenschap. Dat zegt hij in gesprek met het Duitse Motorsport Magazin. Marko verwacht van de Nederlander dat hij geen risico neemt als het niet nodig is.

Verstappen kende een moeizame start van het seizoen waarin hij veelvuldig in opspraak raakte na een reeks incidenten. "We hebben daarover een zeer intensief gesprek gevoerd", zegt Marko. "Het probleem was dat hij zichzelf te veel onder druk heeft gezet."

Marko vervolgt: "Max is nog net zo ambitieus als toen, maar hij beseft inmiddels dat hij niet meer iedere sessie bovenaan hoeft te staan. Hij ziet het Grand Prix-weekend nu als een groter geheel. Daarbij moet hij komend jaar ook rekening houden met het kampioenschap. Je hoeft niet in iedere training de snelste te zijn."

'We denken dat we er heel goed voor staan'

Red Bull Racing rijdt komend seizoen met Honda-motoren, die dit jaar alleen door dochterteam Toro Rosso werden gebruikt. "We denken dat we er heel goed voor staan", vervolgt Marko. "Op de dinsdag na de Grand Prix is er een bijeenkomst geweest om onze plannen door te nemen en alle data te bespreken. Dat zag er allemaal positief uit."

Marko is van mening dat Red Bull en Honda volgend jaar verplicht zijn om voor de wereldtitel te strijden. "Het is moeilijk om van motorfabrikant te wisselen, maar er is daar zoveel potentieel. En wij als team zijnde hebben ook ervaring met het winnen van wereldtitels. We weten hoe we dat moeten doen. Combineer een motor die de benodigde extra pk's levert met een talent als Verstappen en ik zie niet in waarom we volgend seizoen niet voor de titel zouden kunnen gaan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen