Marko: "Vettel had een sabbatical moeten nemen"

Vettel-bahrein-gp

Volgens Helmut Marko had Sebastian Vettel er beter aan gedaan een sabbatical te nemen, dan in 2021 voor het team van Aston Martin uit te komen. Dat vertelt de topman van Red Bull Racing aan Formel1.de.

Na lang wikken en wegen heeft Vettel eind vorig jaar een contract getekend bij het team van Aston Martin, wat voorheen door het leven ging als Racing Point. De Duitser kende een slecht openingsweekend in Bahrein. Hij werd tijdens de kwalificatie in Q1 uitgeschakeld, reed tijdens de race achterin de bolide van Esteban Ocon en kwam hij niet verder dan de vijftiende stek.

''Ik geloof dat er volgend jaar veel mogelijk is binnen de Formule 1''

Marko vertelt dat hij al eerder had aangegeven dat de viervoudig wereldkampioen het er goed aan zou doen een jaar vrijaf te nemen en zijn mening is daar niet in veranderd.

''Ik ben van mening, en dat heb ik ook al eerder gezegd, dat hij een jaar vrij moest nemen en dat hij de tijd moest nemen om na te kunnen denken over wat hij wil", zegt Marko. "Ik geloof dat er volgend jaar veel mogelijk is binnen de Formule 1. Hij heeft daar niet voor gekozen en nu zit hij bij Aston Martin, die natuurlijk hetzelfde probleem heeft als Mercedes met hun lage rake-concept.''

''Met de Mercedes-motor en de mogelijkheden die ze hebben, gaan ze nog zeker omhoog''

Door nieuwe reglement is de vloer van de auto's van dit jaar flink aangepast. Door deze wijziging lijken de bolides met een lage rake het meest hieronder te lijden. Marko is het erover eens dat dit in het nadeel werkt voor Aston Martin, maar volgens hem moet er meer dan dat aan de hand zijn bij de Britse renstal.

"Mercedes had tijdens de wintertest een zeer onstabiele achterkant, maar Mercedes slaagde erin dat grotendeels te stabiliseren", gaat Marko verder. "Terwijl ze bij Aston Martin, voor zover ik heb gezien, dat niet is gelukt. Ze zullen uiteindelijk ook een betere wegligging krijgen, maar niet op het niveau van Mercedes. En het ligt niet alleen aan Vettel. Het zit ook gedeeltelijk in de auto. Op dit moment denk ik dat Aston Martin op de zesde of zevende plaats op de ranglijst staat. Maar met de Mercedes-motor en met de mogelijkheden die ze nu hebben, gaan ze zeker omhoog. Maar dat verandert echter niets aan de crash toen Vettel achterin reed bij Ocon. Dat was onbegrijpelijk'', besluit Marko.

Lees meer:

Marko: ''Verstappen verloor 0,3 seconde per ronde''

Vettel worstelt met druk volgens Berger

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden