Marquez en Petrucci snel op zeiknatte eerste dag in Valencia

181116_VAL_Marquez

Twee keer moesten de vrije trainingen van de MotoGP worden stilgelegd wegens de zware regenbuien die het circuit Ricardo Tormo bij Valencia teisterden. In de regen was Danilo Petrucci ’s middags de snelste, met Marc Marquez op zijn hielen. De wereldkampioen was overall de snelste, dankzij zijn tijd van de ochtendsessie, met Jack Miller tweede en Petrucci derde.

https://twitter.com/MotoGP/status/1063420767478648832

De omstandigheden in Valencia zijn ongewoon slecht voor Spaanse begrippen, en het ziet er niet naar uit dat het dit slotweekeinde van de MotoGP heel veel beter wordt. Voor een paar typische regenrijders, zoals de Alma Pramac Ducati-rijders Miller en Petrucci, is dat goed nieuws. De ongewoon koude en natte omstandigheden hadden tot gevolg dat de tijden ’s middags gemiddeld zo’n twee tot vier seconden langzamer waren in vergelijking met de ochtend.

https://twitter.com/maverickmack25/status/1063399868847271941

Als het ook zaterdagochtend zo slecht blijft, zal het moeilijk worden om nog tijden te verbeteren en dan ziet de top 10 voor de Q2-kwalificatie er als volgt uit: Marquez, Miller, Petrucci, Dovizioso, Pedrosa, Iannone, Viñales, Pirro en Pol Espargaro. Valentino Rossi, Johann Zarco (crash in de tweede VT) en Jorge Lorenzo staan na de eerste dag op respectievelijk de twaalfde, dertiende en negentiende plaats.

Zie ook Jorge Lorenzo: ‘Ik wil per se rijden in Valencia’

In de Moto2 gingen maar liefst zestien rijders onderuit op de natte baan. De NTS RW Racing GP-rijders deden het goed in de regen, met Joe Roberts op uiteindelijk de vierde plaats en teamgenoot Steven Odendaal achtste, ondanks twee crashes.

https://twitter.com/i/status/1063441030010322945

In de Moto3 was Alonzo Lopez de snelste man van de dag.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden