Marquez heeft goede eerste dag op Catalaanse MotoGP

170609_CAT_marquez

Marc Marquez was dik tevreden na afloop van de eerste dag van de MotoGP van Catalonië. Op het circuit van Montmélo, iets ten noorden van Barcelona, was hij in beide trainingen de snelste. Voor de eerste keer dit seizoen liep het vanaf het eerste moment lekker, zei de regerend wereldkampioen.

Dat de Honda-rijder meteen een goede basis te pakken had, was mede te danken aan de test die het team een paar weken had gehad op het enigszins aangepaste circuit. “Daardoor konden we ons vandaag echt concentreren op verbeteringen en wat verschillende dingen uitproberen.”

Marquez en zijn teamgenoot Dani Pedrosa (zevende) waren niet de enigen die er hadden getest. Ook de Ducati’s hadden meters gemaakt en de nieuwe chicane verkend. Dat resulteerde in een voorlopig tweede plaats voor thuisrijder Jorge Lorenzo en een vijfde plaats voor de winnaar van vorige week, Andrea Dovizioso.

Wie niet testten op Montmélo waren de Yamaha-fabrieksrijders en dat was te zien. Valentino Rossi reed de negende tijd, WK-leider Maverick Viñales was slechts op plaats 16 te vinden.

Foto: Repsol Media

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden