Martin Brundle: "Een Herculische prestatie"

skysports-martin-brundle-lewis-hamilton_4701984

Lewis Hamilton won op zondag voor een 92e keer een Formule 1 race. Daarmee is hij de enige coureur in de geschiedenis van de sport die zoveel races won. Martin Brundle spreekt lovende woorden over de Brit.

'Een relatief klein aantal mensen heeft het privilege gekregen om in een Formule 1 auto te rijden. Het is moeilijk om een F1 coureur te worden, en om dat te blijven. Het is een grootse uitdaging om punten te scoren, podiums te betreden en overwinningen te pakken. Om op de hoogte te blijven van de technologie, de tegenslagen te verwerken en de politieke spelletjes te spelen. Om de crashes te doorstaan en de tragedies te moeten meemaken. Om oneindig lang de spotlight te tolereren.' Zo spreekt Brundle mooi bij Sky Sports.

'Wat Lewis aan de lopende band bereikt is een Herculische inspanning en een uitmuntende prestatie vergeleken met welke sport persoon dan ook, als het aan mij ligt. Zo concludeert hij. Lewis Hamilton kan binnen twee races gaan voor zijn zevende wereldtitel wat hem op gelijke hoogte zal brengen met Schumacher in titels. De vraag is niet meer of Hamilton statistisch gezien de grootste Formule 1 coureur aller tijden zal worden, maar met welke marge.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen