Martin uitgekiend naar vijfde Moto3-overwinning

180715_DUI_Martin_Moto3

Voor de vijfde keer dit seizoen mocht Jorge Martin zich tot winnaar van de Moto3-race laten kronen. De Spanjaard won de Duitse Grand Prix uitgekiend, voor Marco Bezzecchi en John McPhee. Met zijn zege verstevigde Martin de leiding van het wereldkampioen, waarin hij nu zeven punten los staat van Bezzecchi.

Tot ver over de helft van de race was het een strijd van een grote groep, waarin het steeds Bezzecchi of Martin waren die de groep aanvoerden.

https://twitter.com/i/status/1018427981193252865

Martin had in ronde 15 alle geluk van de wereld dat hij niet meegetrokken werd door zijn teamgenoot Fabio Di Giannantonio toen die crashte vanuit vierde positie. Dat was het signaal voor de Del Conca Gresini-rijder om de strijd niet meer af te wachten, maar een gaatje te slaan. In ronde 19 was het een halve seconde, de laatste ronde was dat verschil opgelopen tot twee seconden.

“Het was een moeilijke wedstrijd, omdat het zo druk bleef in de groep en omdat de banden te lijden hadden van de warmte. Het was zaak om de banden zo lang mogelijk goed te houden en op het juiste moment te proberen weg te komen. Die strategie werkte”, analyseerde de racewinnaar.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden