Matsushita wint knotsgekke F2 race in Spanje

M239169

MP Motorsport-coureur Nobuharu Matsushita heeft vanaf de achttiende startplek een knotsgekke Formule 2 feature race gewonnen. Robert Shwartzman en Guanyu Zhou werden tweede en derde op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Callum Ilott, de leider in het kampioenschap, startte de feature race vanaf de eerste positie. De eerste startrij werd gecompleteerd door Prema-coureur Shwartzman. De Rus kwam goed van zijn plek en wist hierdoor Ilott in bocht 1 in te halen. Mick Schumacher ging nog beter van start vanaf de vijfde plek. De Duitser won twee plekken, en lag na de start derde. Marcus Armstrong verloor vervolgens in bocht 4 de controle over zijn auto en kwam in het grind terecht. De bolide stond vast, waardoor de safety car de baan op moest komen. De safety car kwam, dankzij snel werk van de marshalls, na een ronde weer binnen.

Na de safety car was het, op een duel tussen Jack Aitken en Yuki Tsunuda na, een aantal ronden rustig. Shwartzman en Ilott reden op de zachte band terwijl Schumacher gebruik maakte van de harde band. De harde band kwam na een aantal ronden op temperatuur. Schumacher kon hierdoor naar de leiders toe rijden. Shwartzman verloor in ronde 8 de leiding aan Ilott, en ging de volgende ronde meteen naar binnen voor nieuwe harde banden. Ilott deed in de tiende ronde hetzelfde en stond de leiding af aan Schumacher. De Brit kwam voor Shwarzman weer de baan op.

De twee coureurs probeerden vervolgens het gat naar Schumacher, die zijn pitsstop nog moest maken, te verkleinen. Zij werden hierbij geholpen door een fout van Schumacher in bocht 8. De Duitser moest flink corrigeren en reed hierdoor kort door het grind. Met nog ongeveer twintig ronden te gaan zakte het tempo van Schumacher en de andere coureurs op de harde band in waardoor Ilott snel dichterbij kwam. De nummer 20 auto van Schumacher kwam in ronde 24 binnen voor nieuwe zachte banden. Als derde kwam hij vervolgens de baan op.

Een ronde later werd Giuliano Alesi in bocht 10 in de rondte getikt door Sean Gelael. De safety car moest weer de baan op komen. Onder andere Ilott en Shwartzman besloten daarom te stoppen voor nieuwe banden. Felipe Drugovich en Tsunoda namen de eerste en tweede plek over. Drugovich stopte een ronde later ook en zakte weg naar de negende plek. Toen de safety car naar binnen ging, waren er nog negen ronden te gaan. Tsunoda wist op veel oudere banden Ilott achter zich te houden. Nobuharu Matsushita profiteerde hiervan, en nam de tweede plek over. Twee ronden later haalde Matsushita landgenoot Tsunoda vervolgens in voor de leiding. Roy Nissany crashte in dezelfde ronde en bracht zo de derde safety car van de wedstrijd de baan op.

Na de safety car-periode werd er nog een ronde geracet. Nikita Mazepin wist in deze ronde nog de derde plek te veroveren. De Rus ontving echter een straf van vijf seconden en verloor de podiumplek aan Zhou. Shwartzman werd tweede achter racewinnaar Matsushita. Ilott zakte in de laatste ronde weg naar de vijfde plek. Morgenochtend wordt de Formule 2 sprintrace verreden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden