MAttiaBinotto

De duizendste Formule 1-race zal niet de geschiedenisboeken ingaan als de meest spectaculaire ooit. Wat vooral bleef hangen waren de derde 'één-twee' van Mercedes dit seizoen en (opnieuw) stalorders bij Ferrari.

De Scuderia koos er in de elfde ronde voor om Sebastian Vettel voorbij te laten gaan aan Charles Leclerc die op dat moment op een derde plaats lag, maar die gok pakte niet heel gelukkig uit.

Leclerc was not amused en eiste na afloop uitleg. Teambaas Mattia Binotto snapt die reactie: "Ik begrijp het gevoel van Charles, het is zonde voor hem. Maar op dat moment waren de Mercedessen sneller en we hebben Sebastian een kans willen geven om Mercedes bij te houden. Het was niet bedoeld om de ene of de andere rijder te bevoordelen. We hebben als team gedaan wat we konden in een belangrijk stadium van de race. Als Charles boos is dan heeft hij gelijk. Maar misschien dat we volgende keer wel een beslissing nemen in zijn voordeel." Het was al de derde keer in even zoveel races dit jaar dat Leclerc stalorders kreeg opgelegd.

Uiteindelijk maakte de order niet veel uit: Mercedes domineerde de race op het Shanghai International Circuit van begin tot eind, terwijl Ferrari opnieuw iets aan snelheid leek te hebben ingeboet. En dat betekent werk aan de winkel voor de Italianen, aldus Binotto: "We hebben nog geen idee hoe het kan, maar ik denk dat wanneer je zo dicht bij elkaar ligt, elke race een andere situatie zal brengen. We moeten de data analyseren en ons voorbereiden op Bakoe." De Grand Prix van Azerbeidzjan vindt over twee weken plaats.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden