Mattia Binotto: 'Volgende races zijn kansen'

1920x1080-Sebastian-Vettel-Ferrari-GP-Monaco-2019

Het zijn harde cijfers na zes races: Mercedes zes zeges, Ferrari geen overwinning. Teambaas Mattia Binotto van de Italiaanse renstal wil nog niet met de witte vlag zwaaien. Volgens de Italiaan kan Ferrari in Canada weer een serieuze gooi doen naar een GP-zege.

"Het WK is in Canada nog niet gelopen", zegt Binotto strijdvaardig in gesprek met Speedweek. "We hebben 21 races en het circuit van Montreal is heel anders dan het stratencircuit in Monaco. De komende races zijn kansen en we zullen ons uiterste best doen om die kansen te pakken."

Cadeau in Monaco

Afgelopen zondag finishte Sebastian Vettel als tweede in Monaco. De Duitser profiteerde van een lekke band van Valtteri Bottas en de tijdstraf van Max Verstappen. Ferrari nam het cadeau dankbaar met beide handen aan. Het resultaat in het prinsdom zegt weinig over de komende races.

"Hoe competitief we zijn, hangt al van het type bocht op de circuits", zegt Binotto. "Als we minder trage en snelle bochten hebben, dan zitten we er goed bij. Op circuits met overwegend langzame bochten hebben we problemen."

Hard aan het werk

Van opgeven is volgens Binotto geen sprake. "De ontwikkeling van de SF90 gaat door, hoewel ik niet kan zeggen wanneer we competitief zijn met een beter pakket. We werken keihard in Maranello."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden