Max Koebolt over zijn twee podiumplaatsen in de DTM Trophy

DTM_Trophy_Spa_6_Max_Koebolt_BMW_M4_zijkant_72f6a680-d5be-4d9f-a190-0de60b3e195b

Max Koebelt wist dit weekend twee keer het podium te betreden in de DTM Trophy, een juniorklasse van de DTM. Het was het eerste raceweekend van het seizoen voor de DTM, met twee races verreden op Circuit Spa-Francorchamps.

Koebolt geeft aan dat het een heel mooi begin was voor zijn team, nadat de seizoensstart was uitgesteld tot in augustus, met de geplande start in april. Met een P1 en P3 in de kwalificatie stond Koebolt's team Walkenhorst Motorsport er gelijk uitstekend bij.

Ondanks de goede kwalificatie gelooft Koebolt dat het beter had gekund. 'Helaas kreeg ik een tik in het begin op mijn linkerachterwiel. Dat kostte mij twee tienden per ronde en daardoor kon ik net niet bij blijven.'

Ook in race 2 doet Koebolt het goed, na vijfde te zijn gestart behaalt hij opnieuw een derde plek. Die inhaalacties getuigden van zijn goede snelheid die dus inderdaad beperkt was door een lichtelijk verbogen linkerachterwiel in race 1. Ook in race 2 had Koebolt het nog wat beter kunnen doen na naar eigen mening 'iets te veel banden gespaard' te hebben.

'Maar het is een nieuw kampioenschap met nieuwe banden dus het is een leermomentje,' zo relativeert Koebolt. 'In ieder geval een heel mooi weekend voor ons en het zit allemaal lekker dicht bij elkaar dus we mogen over drie weken alweer op de Lausitzring. We gaan er een mooi seizoen van maken,' sluit Koebolt af.

Het hele audiofragment van Max Koebelt is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden