Max van Splunteren: 'Erg leuk geracet'

door Tim Koenders
fia-blue-flag-1280

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Max van Splunteren terug op zijn race in de Porsche Supercup. Net als Larry ten Voorde heeft natuurlijk ook Max van Splunteren vandaag gereden. Hij wist te eindigen op een negende plaats. Hij heeft aangegeven een erg leuke race te hebben gereden.

“Het weekend ging eigenlijk vrij goed. In de vrije training ben ik als zevende geëindigd, en toen was het nat. Vanaf het begin af aan voelde de auto erg goed aan. Alleen de baan werd wat minder goed. Ik denk dat dit komt door de regen, als de regen stopt dan blijft het rubber gewoon liggen waardoor het nog gladder wordt. De kwalificatie ging iets minder, ik vond het toch wel lastig om één rondje goed aan elkaar te krijgen. Uiteindelijk toch P12 geworden”

“De start van de race was goed. In de eerste twee ronden heb ik serieus moeten vechten. Daar heb ik ook een aantal plekken verloren aan mijn teamgenoten maar dat heb ik later weer goed kunnen maken door gewoon heel mooi te racen. Helaas heb ik op een paar tienden de achtste plek niet kunnen pakken. Uiteindelijk heb ik gewoon heel leuk geracet.”

De volledige audio-update van Max van Splunteren is te beluisteren op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden