Max van Splunteren: “Ik werd in het grind geduwd”

IMG_8029

Max van Splunteren wist op de Red Bull Ring de finish niet te halen in de Porsche Supercup. Na een hevige strijd bij de eerste herstart werd hij in het grind geduwd. Door nog meer contact had hij veel schade. Later moest Van Splunteren zijn auto in de pitstraat parkeren.

Afgelopen weekend werd de derde race van het Porsche Supercup-seizoen verreden. Max van Splunteren was goed op weg maar heeft de finish niet gehaald. Van Splunteren liet aan Grand Prix Radio weten dat het weekend goed begon. “De vrije trainingen gingen wel redelijk, we stonden in de top-10 en dat is prima.” De kwalificatie viel uiteindelijk een beetje tegen. “Ik had wat pech met verkeer, daardoor kon ik geen goede ronde rijden.” Van Splunteren moest de race vanaf een zestiende plaats aanvangen.

Van Splunteren startte als zestiende. “Bij de eerste herstart na een safety car haalde ik iemand in bocht één in. In bocht twee moest ik verdedigen waardoor er weer iemand naast mij kwam. In bocht drie werd ik door iemand achter mij in het grind geduwd.” Door het grind maakte Van Splunteren een halve spin. Iemand tikte hem aan de voorkant weer recht waardoor de Nederlander weer verder kon. De impact zorgde wel voor veel schade. Later moest Van Splunteren zijn auto in de pitstraat parkeren. “Het was een vroegtijdig einde van de race.”

De hele update van Max van Splunteren is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Max Verstappen wint op dominante wijze GP van Oostenrijk

Lees ook: Max Verstappen blij voor team met overwinning Spielberg

Lees ook: Frederik Vesti wint Formule 3 Feature Race Oostenrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden