Max van Splunteren: "Niet de seizoensopener die ik had gewild"

IMG_7909

Max van Splunteren is in de eerste race van de Porsche Mobil 1 Supercup zeventiende geworden. Het was voor Van Splunteren zijn eerste race ooit op het circuit van Monaco. Exclusief voor Grand Prix Radio blikt hij terug op het afgelopen raceweekend.

Afgelopen weekend was de eerste race in de Porsche Mobil 1 Supercup. De race werd gehouden in het voorprogramma van de Formule 1 op het stratencircuit van Monaco. Het was voor Van Splunteren de eerste keer dat hij in Monaco reed. "Het was een supergave ervaring. Het was de opening van het kampioenschap en een spectaculairder opening kan je niet krijgen", begint Van Splunteren.

Monaco / 2021 / haven / Lambert Timmers
Foto: Lambert Timmers

Goed begin van weekend

Het weekend begon goed voor de Nederlander. "De vrije training ging best wel goed. Ik kreeg steeds meer vertrouwen en ging ook steeds sneller", ging Van Splunteren verder. In de kwalificatie ging het ook goed voor de coureur van GP Elite, totdat hij voor een tweede run naar buiten ging. "Ik zat vast achter twee auto's en het is gewoon lastig inhalen in Monaco als er jongens ook in een snel rondje zitten. In de laatste ronde had ik een gaatje, maar werd ik aan het einde nog opgehouden waardoor ik de zestiende tijd neerzette."

Max van Splunteren / GP Elite / Oschersleben / 2021
Foto: Max van Splunteren

Bij de start van de race was er gelijk al een grote crash die een rode vlag veroorzaakte. Van Splunteren kreeg een kleine tik, maar kwam toch door alle chaos heen. Na de rode vlag was het voor de Nederlander een optocht. Van Splunteren: "Het was na de rode vlag treintje rijden. Ik probeerde in de één-na-laatste ronde mijn teamgenoot in te halen, maar helaas ging dat mis." De Nederlander kreeg voor het incident een tien-secondestraf. "Niet de seizoensopener die ik had gewild, maar wel gaaf om daar te rijden", sluit Max van Splunteren af.

Het hele verhaal van Max van Splunteren is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Larry ten Voorde begint Porsche Supercup-seizoen sterk

Lees ook: F1 aan Tafel: “Risico dat Ferrari nam voor pole is terecht”

Lees ook: F1 aan Tafel niet te spreken over Mercedes in GP Monaco

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden