Max van Splunteren positief over druk weekend op Le Mans

Splunteren

Het was een druk weekend voor Max van Splunteren, die in zowel de Porsche Carrera Cup als de 24 uur van Le Mans reed. Achteraf is Max positief over het resultaat, zo vertelt hij aan Grand Prix Radio. 

'Afgelopen weekend heb ik én de Porsche Carrera Cup én de 24 uur van Le Mans gereden, dus het was best wel een druk programma. De resultaten waren een beetje gemixt, de eerste vrije training in de Carrera Cup was best goed, maar in de tweede kon ik geen enkele vrije ronde rijden. Daardoor ga je de kwalificatie toch wat blind in, maar ik ben gewoon gaan rijden en na de eerste set stond ik ongeveer zesde. Op de tweede set had ik opeens mijn oude teamgenoot Larry ten Voorde achter me, die op dat moment sneller was. Ik heb hem toen voorbij gelaten, wat mijzelf ook goed uitkwam. Helaas heb ik mijn ronde niet helemaal goed kunnen afronden, omdat ik bij de Ford-chicane een foutje maakte waardoor mijn stuur scheef kwam te staan. De race zelf was nat en best wel lastig, anders dan ik had verwacht. In de tussentijd heb ik nog wat plaatsen kunnen goedmaken, door een 'slowzone-incidentje'. Daarna kreeg ik wel een tikje van achteren waardoor ik in de rondte ging. Van de 24e plek kwam ik in 1 ronde wel terug naar de 18e plek, dus dat was best wel een leuk laatste rondje.”

“Wat betreft de 24 uur van Le Mans was ik niet helemaal tevreden met mijn kwalificatie, op de tweede set hadden we wat problemen met de banden. We begonnen van plek 17 en lagen heel lang op de tiende plek, totdat we iets moesten repareren aan de ophanging. Daarna moest er ook nog een diffuser worden vervangen, wat niet veel tijd kostte, maar je moet toch wel weer naar binnen komen. Hierdoor verloren we een paar rondjes. 's Ochtends had ik nog best wat moeite, omdat ik slecht zat in het zitje wat we gemaakt hadden. Ik had wat pijn in mijn rug, waardoor ik niet lekker in mijn ritme kon komen. Uiteindelijk heb ik het laatste uurtje nog best lekker kunnen rijden, en we kwamen ongeveer als twaalfde over de finish.”

De hele update van Max van Splunteren valt te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen