Max van Splunteren: “Zeer goed weekend voor team"

van-splunteren-boedapest

Max van Splunteren reed op de Hungaroring de vierde ronde van de Porsche Supercup. De Nederlander kwam als tiende over de meet en teamgenoot Larry ten Voorde wist de race te winnen. 

De Hungaroring in Boedapest is een lastig circuit om er echt hard op te kunnen gaan en op de vrijdag had Van Splunteren dat nog niet goed voor elkaar. "Je ritme tijdens het technische gedeelte moet in orde zijn”, vertelt Van Splunteren aan Grand Prix Radio. “Tijdens de kwalificatie ging dat beter. Je laat altijd wel iets op de tafel liggen, maar met de negende tijd was ik tevreden."

Koude voorbanden

Tijdens de openingsfase van de race was het dringen geblazen in de eerste paar bochten. Ook voor Van Splunteren die bij een race-incident betrokken was, waarna de safety car op de baan moest verschijnen. "Na de safety car had ik koude voorbanden en blokkeerde ik linksvoor en miste ik de eerste bocht”, gaat Van Splunteren verder. "Gelukkig spinden er achter mij twee auto’s waardoor ik maar twee plekken verloor. Daarna hadden we een goede pace en werden we tiende”. Ten Voorde, teamgenoot van Van Splunteren bij Team GP Elite, wist de race uiteindelijk te winnen doordat concurrent Marvin Klein gediskwalificeerd werd. “Super dat Larry de race heeft gewonnen en dat het mede daardoor een goed weekend voor het team is geweest”, besluit Van Splunteren. 

Lees ook: F1 aan Tafel: “FIA moet harder bestraffen in actie Bottas en Stroll"

Lees ook: Red Bull vreest voor nieuwe motor Pérez

Lees ook: F1 aan Tafel: “Lewis Hamilton niet bij de les in Hongarije"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen