Max Verstappen: ‘Alle pijlen zijn op volgend jaar gericht’

AP-213BRZ9DS2511_news

Max Verstappen wil in 2020 met Red Bull Racing voor de wereldtitel gaan. Om dit te realiseren moet het Oostenrijkse team volgens de Nederlander leren van de fouten die het team dit jaar heeft gemaakt. Dit liet hij bij de presentatie van zijn nieuwe Tag Heuer-horloge weten.

Of Verstappen volgend jaar om de wereldtitel kan strijden, hangt met name af van de seizoenstart. “Het ligt eraan hoe je aan een seizoen begint. De afgelopen twee jaar waren we duidelijk niet sterk genoeg. Maar ik hoop dat we volgend jaar wel een stap kunnen zetten om mee te kunnen doen voor het kampioenschap. Op dit moment is het lastig om daar meer over te zeggen”, laat hij aan Motorsport.com weten.

Verstappen en Red Bull Racing hebben dit seizoen nog maar weinig te winnen. De focus van het team gaat dan ook steeds meer naar volgend seizoen. “Ik denk dat heel veel mensen al voor volgend jaar bezig zijn. Dit seizoen valt er sowieso niet veel meer te halen in het kampioenschap, alleen de derde plek eigenlijk, realistisch gezien. Als team zijnde worden we sowieso derde. We weten al wat we volgend jaar krijgen van Honda, dus dat is goed, en dan moeten wij nog weten waar wij dit jaar fouten hebben gemaakt. En die hopen we natuurlijk volgend jaar verholpen te hebben.”

De blik van Verstappen is volledig gericht op 2020 en hij wil dan ook niet verder kijken dan het volgend seizoen. “Iedereen wil uiteindelijk winnen, dus je wil altijd voor het snelste team rijden. Maar ik zou graag zien dat wij als team zijnde daar weer komen. Red Bull heeft natuurlijk al vier keer gewonnen. We zijn net een nieuwe samenwerking aangegaan met Honda en dat heeft gewoon even tijd nodig. Daarom moet het doel natuurlijk volgend jaar zijn. Alle pijlen zijn op volgend jaar gericht. Dan moeten we het echt laten zien. En dan zien we wel verder."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen