Max Verstappen: "Auto niet goed genoeg voor pole"

door Hidde Wissels
Verstappen-monaco-gp

Max Verstappen heeft na de eerste trainingsdag in Monaco aangegeven dat hij nog geen auto heeft waarmee hij pole position kan pakken. Dat vertelt hij voor de camera’s van Ziggo Sport.

Met een tweede en vierde tijd is Verstappen het weekend in Monaco begonnen. In gesprek met Olav Mol zegt de Nederlander dat hij niet tevreden is met de auto.

Auto werkt niet goed

"Het was niet goed genoeg vandaag. Ik had geen goede balans in de auto”, begint Verstappen. "We zaten er wel vaak dichtbij, maar je moet er gewoon makkelijk drie tienden voor staan. Dat is zeker niet het geval.” De 23-jarige geeft aan dat de meeste tijd te winnen is in de langzame bochten. "De auto doet nog niet wat ik wil. Je wilt dat je auto hier snel draait, maar dat is voor ons best een probleem. Op dit moment is de auto niet goed genoeg voor pole. Je kunt het zien aan de sectortijden. We staan er dik achter. We moeten echt nog wel wat vinden in de auto om Ferrari te verrassen, maar ook om Mercedes te verslaan."

Verstappen-monaco-2021-700x467
Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images

Op het krappe stratencircuit in Monte Carlo is het lastig om ruimte te vinden om een snelle ronde te rijden. Zo zat Nikita Mazepin, Verstappen enorm in de weg in de sectie rondom het zwembad.

"Dat is gewoon de baan. Het is altijd lastig. In Q1 is dat probleem het grootst. In Q2 is dat al wat minder. In Q3, waar het echt om draait, is dat natuurlijk geen probleem meer.”

https://youtu.be/cNzc8oSvxuo

Lees meer: Discussie over flexibele achtervleugel laait opnieuw op

Lees meer: Circuits stellen diensten beschikbaar in strijd tegen covid

Lees meer: F2: Lawson wint natte sprintrace in Monaco

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden