Max Verstappen blij met werk Honda en Newey

AP-212YFS9WW2511_news

Max Verstappen kijkt tevreden terug op de laatste races voor de zomerstop. Sinds de Grand Prix van Oostenrijk kan de Nederlander strijden om de overwinning. Volgens Verstappen spelen Adrian Newey en Honda een belangrijke rol in de progressie van het Oostenrijkse team.

“Ik ben erg tevreden. Aangezien we aan de nieuwe samenwerking met Honda begonnen, was ik aanvankelijk erg voorzichtig. Maar ik wist dat het geweldige mensen waren en dat ze goed werk zouden verrichten”, laat Verstappen aan Motorsport.com weten.

Aan het begin van het seizoen kon Red Bull nog niet meekomen met Mercedes en Ferrari. “Wij kampten aan het begin van het jaar nog met kleine problemen. De auto deed om een of andere reden niet precies wat we wilden.” Net als voorgaande jaren wist Red Bull de achterstand te verkleinen en de auto sneller te ontwikkelen dan de concurrentie. “We bleven er hard aan werken en in de fabriek werd ook flink gepusht om zo snel mogelijk nieuwe onderdelen op de auto te brengen. Adrian Newey zat er natuurlijk bovenop en hierdoor hadden we weer heel snel een auto waarmee het prettig rijden is.”

Ook motorpartner Honda krijgt complimenten van de Nederlander. “Ik had het idee dat Honda wilde voorkomen dat er motoren kapot gingen. Maar we zijn nu iets harder aan het pushen en het gaat nog steeds prima. De motor loopt goed, alles loopt goed. Ik denk echter wel dat dit juiste benadering is geweest.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen