AP-1YVAWAP151W11_news

Over een week staan in Shanghai de vrije trainingen op het programma voor de Grand Prix van China die zondag 14 april om 08:10 uur Nederlandse tijd wordt verreden. Voor Red Bull Racing een nieuwe kans om te laten zien dat het zich dit seizoen kan mengen om de podiumplaatsen.

Max Verstappen kijkt uit naar de race op het Shanghai International Circuit, de baan waar hij vorig jaar als vijfde eindigde: "De Chinese Grand Prix is altijd een prima race omdat de baan een hoop mogelijkheden biedt tot inhalen. De eerste sector is erg goed: je kan door de lange rechter doordraaier heel veel verschillende lijnen rijden. De linker voorband kan het daar wel erg zwaar te verduren krijgen, dus het is altijd zaak er zo weinig mogelijk energie te verbruiken. Shanghai biedt veel mogelijkheden om te vechten, zoals bijvoorbeeld in bocht zes waar je je al in die eerste bocht op moet voorbereiden."

Veel inhaalmogelijkheden dus in China en dat zal waarschijnlijk hard nodig zijn. De RB15 van Verstappen lijkt in kwalificatiemodus toch nog wat tekort te komen ten opzichte van Mercedes en Ferrari. De Nederlander arriveert in Shanghai met een prima derde en vierde plaats in de eerste twee races, maar wil meer: "We hebben prima punten gescoord in Bahrein, maar we moeten nog een hoop leren over de auto. We zijn op de fabriek hard aan het werk geweest en hopelijk kunnen we in Shanghai het gat dichten."

De race in Shanghai is de duizendste Formule 1-race sinds de eerste Grand Prix, in 1950 op Silverstone.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen