Max Verstappen: ‘Ik verwacht geen podium’

AP-214V5N5A52111_news

Max Verstappen verwacht geen podiumplaats tijdens de Grand Prix van Italië. De Nederlander start op het circuit van Monza vanuit de achterhoede vanwege een motorwissel. Op het Italiaanse circuit krijgt hij de beschikking over de Spec 4-motor van Honda. Omdat de Red Bull-coureur al weer zijn vierde power unit in gebruik neemt, incasseert hij een gridstraf.

Verstappen denkt dat daardoor een vijfde plaats het hoogst haalbare is op het circuit van Monza. “We zijn hier niet zo competitief ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Op andere banen ben ik achteraan gestart en ben ik nog steeds op het podium geëindigd, maar dat kwam puur doordat we ook een goede snelheid in de auto hadden en een andere strategie met de banden konden doen”, laat hij aan Motorsport.com weten.

De Nederlander hoopt dat met de nieuwe motor van Honda de starts beter gaan. Tijdens de Grand Prix van België kwam hij, niet voor het eerst dit seizoen, niet goed van zijn plaats. “We weten wat het probleem is, maar het is heel lastig op te lossen. Hopelijk gaat het een beetje beter met de nieuwe motor.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen