Max Verstappen: "Lastig begin, maar goede race"

door Coen Versteeg
SI202104180351_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft op dominante wijze de GP van Emilia-Romagna gewonnen. De Nederlander vertelde na afloop tegenover Grand Prix Radio dat het begin van de race erg lastig was, maar dat de rest van de race goed verliep.

"Het was erg uitdagend om op de baan te blijven in de regen", zegt Verstappen. "Toen het droger werd, was het lastig om te bepalen wanneer we naar binnen moesten, maar verder ging het erg goed."

Pitstop

Verstappen had een sterke start, waardoor hij direct doorschoof van P3 naar P1. De Nederlander was daar erg tevreden over. "We hadden met de Honda-motor nooit echt een goede start op een natte baan, maar daar hebben we hard aan gewerkt en veel tijd aan besteed", vertelt Verstappen.

28-saturday-imola-700x467
Foto: Pirelli / Mark Sutton / LAT Images

Verstappen ging eerder naar binnen dan Hamilton. Hij wilde het liefste van P1 naar P1, maar de vroegere stop was toch de juiste call volgens Verstappen. "Vettel begon al tijd te winnen op de mannen die op de inters reden, dus het was een goede call van het team."

Na de rode vlag, die veroorzaakt werd door een crash van Russell en Bottas, gleed Verstappen weg in de outlap voor de herstart. "Op koude banden is een klein foutje fataal. Ik ging iets te vroeg op mijn gas, maar gelukkig is alles goed gekomen. Ik heb het gras nog gemaaid", zegt Verstappen grappend.

Max Verstappen / Red Bull / Imola / Emilia-Romagna / 2021 / Lando Norris / McLaren / Mercedes / Lewis Hamilton
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Snelste raceronde

Hamilton heeft de leiding in het kampioenschap met nog maar één punt voorsprong op Verstappen. Dat komt doordat de Engelsman de snelste raceronde pakte. "De snelste raceronde zat er niet meer in", legt Verstappen uit. "Hamilton had een flinke tow en DRS op het rechte stuk, dus daar won hij al zes tienden mee. Dan is het kansloos om nog de snelste ronde te pakken."

Lees ook: Verstappen wint chaotische Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: BREAKING: GP Miami vanaf 2022 weer op de F1-kalender

Lees ook: Lewis Hamilton is pole position awards “kwijt”

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden