Verstappen: 'Matige motor hielp kans op titel om zeep'

AP-1S8MGXX5H1W11_news

Max Verstappen is er van overtuigd dat Red Bull Racing dit jaar met Ferrari en Mercedes om de titel had kunnen strijden als het een betere motor had gehad. De Nederlander zegt dat in een interview met televisiezender Sky Sports F1.

Volgens Verstappen heeft het chassis van de RB14 duidelijk bewezen dat het de concurrentie met de Zilverpijlen en Scuderia aan kan. "Laat ik het zeggen zoals het is: als wij hetzelfde vermogen hadden gehad als Mercedes en Ferrari dan hadden we zeker kans gemaakt op de titel. Daar bestaat geen twijfel over. Zodra we op een circuit rijden waar de motor minder belangrijk is, zijn we erg snel. Er is geen excuus. We liegen niet: feit is dat de auto goed is en dat we vermogen tekort komen."

Red Bull neemt na dit seizoen afscheid van de huidige motorleverancier Renault en gaat volgend jaar verder met Honda. Volgens Red Bull boeken de Japanners veel vooruitgang bij het ontwikkelen van hun motor en zal het team direct mee kunnen doen om de titel, maar Verstappen wil nog niet al te veel speculeren over zijn titelkansen in 2019. "Je zult altijd moeten afwachten of we weer een goede auto maken. Maar als ik alle cijfers en data zie dan ben ik er zeker van dat we volgend jaar voor meer overwinningen kunnen vechten."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen