Max Verstappen niet helemaal tevreden na kwalificatie

AP-1Z5CZA4ZN1W11_news

Max Verstappen start de Grand Prix van Azerbeidzjan als vierde. Red Bull Racing koos op het circuit van Baku voor een andere strategie dan Ferrari en Mercedes en liet Verstappen in zijn eerste en enige run in Q3 twee snelle ronden rijden.

Met zijn tweede snelle ronde pakte de Red Bull-coureur de tweede tijd, maar moest wel toekijken tijdens de tweede run van zijn concurrenten. Uiteindelijk gingen zij sneller en zakte de Nederlander naar de vierde plaats. "De ronde zelf was goed, maar ik baal er wel van dat we geen slipstream hadden. We verloren 2,5 tienden in de laatste sector. Valtteri had in zijn eerste snelle ronde geen slipstream, maar in zijn tweede run wel. Je kon daarmee goed zien hoeveel dat uitmaakt. De winst pak je ook niet alleen op het lange rechte stuk, als je achter elkaar rijdt, dan win je gewoon overal een tiende op de rechte stukken, doordat de auto’s zoveel downforce hebben. Dus dat is jammer. Er had meer in gezeten als we gewoon mee waren gegaan in hun treintje", laat Verstappen voor de camera van Ziggo Sport weten.

Toch weet Verstappen dat er voor de race nog niets is verloren. "Maar het is zo, een vierde plek, alles eruit gehaald. Er is nog van alles mogelijk morgen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen